fbpx

ChristenUnie wil snelle verbinding Groningen – Bremen

12 mei 2014 18:05

Als het aan de ChristenUnie en SGP ligt wordt de reistijd van de treinreis Groningen – Bremen gehalveerd. Nu duurt die reis nog 2 uur en 43 minuten en moet er overgestapt worden te Leer. De christelijke partijen willen dat de reistijd verkort wordt naar 1 uur en 23 minuten. Beide partijen gaan zich de komende zittingsperiode van het Europees Parlement daarvoor inzetten. 

Dat zegt Groninger Statenlid en Kandidaat-Europarlementariër Stieneke van der Graaf. ChristenUnie en SGP, die in het Europees Parlement samen een fractie vormen, zullen zich inspannen voor een TEN-T-subsidie. "De kansen op subsidie via de middelen voor Trans Europese Netwerken nemen toe als er voor een grensoverschrijdende verbinding subsidie wordt aangevraagd" legt de Graaf uit.

De christelijke partij is in het Europees Parlement vertegenwoordigd in de Transportcommissie en heeft daardoor ook de mogelijkheden zich in Brussel sterk te kunnen maken voor deze snelle spoorverbinding.

Vorige maand sprak ook de Groningse gedeputeerde Boumans en de Groningse commissaris van de Koning (Max van den Berg) met de minister-president Weil van de Duitse deelstaat Niedersachsen over dit onderwerp. Ook zij willen een snellere verbinding tussen beide steden. De provincie Groningen reserveerde eerder al een bedrag van 80 miljoen euro om de verbinding in de toekomst te versnellen. De hoop is dat ook de Duitse deelstaat met geld over de brug komt.

Foto: Een Arriva trein. Arriva – een dochter van Deutsche Bahn – verzorgt nu de treindienst Groningen – Leer.