fbpx

Connexxion OV-chipkaart ook te gebruiken bij Wheels4all auto

20 okt 2010 16:45

Connexxion en Wheels4all bundelen de krachten. Sinds kort kunnen reizigers met een Connexxion OV-chipkaart ook gebruik maken van de deelauto´s van Wheels4all. Daarmee willen de bedijven reizen van deur tot deur nog eenvoudiger maken.

Bijvoorbeeld door het eerste stuk met een Wheels4all auto naar de bushalte af te leggen en vanaf daar met een bus, sneltram of regionale trein naar de eindbestemming. Het bespaart fileleed en parkeerkosten. Andersom is ook mogelijk. 

OV-chipkaart
De Wheels4all auto betaal je alleen wanneer je deze gebruikt. De Connexxion OV-chipkaart is de sleutel van de auto. Wie een OV-chipkaart heeft die niet uitgegeven is door Connexxion, heeft nog een tweede kaart nodig. 

Innovatie
“Wij begrijpen dat een volledige reis met het openbaar vervoer qua flexibiliteit, reistijd en voor- en natransport niet altijd haalbaar is”, zegt Marco Rine, commercieel directeur van Connexxion. “Met Wheels4all in het assortiment kunnen wij de reiziger keuzevrijheid bieden. Wij willen reizigers met innovatieve en creatieve oplossingen van dienst zijn. Voor het eerst wordt de OV-chipkaart ook ingezet voor autogebruik. 

Gratis proefabonnement
Mensen die een vaste auto verruilen voor een abonnement op Wheels4all besparen al snel € 120,- per maand. Volgens de Consumentenbond is Wheels4all de voordeligste aanbieder van buurtauto’s in Nederland. Een auto van Wheels4all kan tot één minuut voor vertrek gereserveerd worden via internet. Om zo’n auto te kunnen gebruiken, moet men eerst lid worden. Een abonnement begint bij € 2,50 per maand. Daarnaast betalen leden per uur en per kilometer. In de beginperiode kunnen reizigers via Connexxion een gratis proefabonnement van twee aanvragen. De eerste 100 die lid worden via Connexxion mogen de auto één dag gratis gebruiken en krijgen een gratis Connexxion OV-chipkaart.