fbpx

Cramer vertrekt met Kopenhagen Express

NS rijdt vandaag een speciale ‘Kopenhagen Express’ met de Nederlandse delegatie naar de VN-Klimaattop in Kopenhagen. Ook Minister Cramer (VROM) zal met de trein afreizen naar Kopenhagen.

Behalve minister Cramer zullen diverse Tweede Kamerleden aanboord stappen, net als vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties. NS vraagt met de ‘Kopenhagen Express’ aandacht voor de trein als duurzaam, comfortabel vervoermiddel. De ‘Kopenhagen Express’ is de langste rijdende petitie ter wereld. De trein heeft een lengte van zo´n 300 meter. Iedereen heeft een persoonlijke boodschap aan de politieke leiders in Kopenhagen via de website www.beattheheatnow.nl op de trein kunnen zetten.

Rondje Nederland
De Kopenhagen Express vertrekt vanavond om 21.04 uur vanuit Utrecht Centraal naar Kopenhagen. Daar voorafgaand rijdt de trein door Nederland. Zo is de trein vanochtend uit Amsterdam vertrokken, en doet vervolgens ook Haarlem, Rotterdam, Breda, Den Bosch en Nijmegen aan. Vervolgens komt de trein rond vijfen aan op Utrecht Centraal.

Geluidsfragment NOS: klimaattrein rijdt door Nederland

Klimaatexpress uit Brussel
Vanuit België is er al een klimaatexpress vertrokken. Vrijdag vertrok de trein om 11:18u vanuit Brussel naar Kopenhagen. De trein telde 800 activisten.Niet alleen uit België, maar ook uit tal van andere landen. Het betrof een tweede exprestrein, eerder de week was de eerste trein vertrokken. Bekijk een fotoverslag van de Belgische klimaatexpress.

CityNightLine
Vanuit Nederland rijdt er dagelijks een nachttrein naar Kopenhagen. De Kopenhagen Express is een extra trein.

Foto: archief millenniumtrein.