fbpx
Foto: Benno Ellerbroek

Dankzij Bello Atelier meer bezoekers naar Stoomtrammuseum

17 aug 2018 8:26

Het sinds 1 mei geopende Bello Atelier van de Stoomtram Hoorn – Medemblik is een succes. Zo’n 40.000 à 50.000 bezoekers hebben de gelegenheid gehad de uitbreiding te bezoeken.

Of alle bezoekers ook van die gelegenheid gebruik hebben gemaakt, kan directeur René van den Broeke niet zeggen. “Veel van onze bezoekers komen voor de stoomtram. We willen hen meer bekend maken met onze historie. Dat lukt beter sinds we ons museum hebben uitgebreid met het Bello Atelier,” legt de directeur uit. “Meer mensen brengen nu een bezoek aan het museum.” Precieze bezoekerscijfers zijn er niet, omdat alle bezoekers het museum kunnen bezoeken, maar niet iedereen dat doet.

In het Bello Atelier worden ook oude rijtuigen gerestaureerd. “Je kunt als bezoeker dus als het ware live meekijken met de restauratie,” legt de directeur uit. De hoop is dat de oude rijtuigen in 2020 zijn opgeknapt en weer rijwaardig zijn.

Binnenkort kun je in het Bello Atelier met een speciale game je eigen stoomtram restaureren. “Bestudeer de bouwtekeningen, kies de juiste metaalverbindingen en kies de kleur van het rijtuig. Zo kan iedereen helpen de tram voor Bello weer te laten rijden,” schrijft het stoomtrammuseum in een persbericht.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Travelboy FER
5 jaren geleden

Koester het verleden door zorgvuldig met ons cultureel erfgoed om te gaan zoals restauratie van oude rijtuigen. Er is, en wordt, te vaak alleen naar de financiële kant gekeken, best begrijpelijk soms, maar te weinig naar de cultuur historische waarde. In Nederland zijn meer objecten die we voor komende generaties moeten behouden en daar is de Bello Atelier er een van !