fbpx

Dit worden de nieuwe NS treinen (FLIRT)

18 mrt 2016 1:28

De Nederlandse Spoorwegen hebben 58 treinen van het type FLIRT bij de Zwitserse fabrikant Stadler besteld. De eerste nieuwe trein wordt binnen een paar weken in Nederland verwacht. Vanaf eind december zullen de treinen in de reizigersdienst komen.

Tot die tijd worden de treinen eerst uitvoerig getest. Voordat NS ze mag in zetten moet de inspectie de treinen nog goedkeuren voor het Nederlandse spoor. Stadler zegt er alle vertrouwen in te hebben dat dit tijdig zal lukken.

De nieuwe treinstellen bestaan uit drie en vier rijtuigen. De driedelige treinstellen bieden plaats aan 114 reizigers in de 2e klas en 32 in de 1e klas. De vierdelige treinstellen hebben 170 zitplaatsen in de 2e klas, en evenals de driedelige treinstellen ook 32 zitplekken in de 1e klas. In totaal moeten de Stadler Sprinters 10.000 zitplaatsen bieden en daarnaast ook 6.000 staanplaatsen.

De treinen krijgen wifi en een stopcontact, ook in de 2e klas. Het zullen voor NS de eerste Sprinters zijn met wifi. De treinen zullen met name worden ingezet in Zuidoost-Nederland. Het laatste treinstel wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 uitgeleverd. Een jaar later start vervolgens de levering van de CAF-treinstellen (derde kwartaal 2018).

De blauwe stoelen betreft 2e klasse, de rode stoelen 1e klasse

FLIRT NS 4.jpg

FLIRT NS Stadler.jpg

FLIRT NS Stadler.jpg

FLIRTNS4.jpg

FLIRTNS1.jpg

FLIRTNS1.jpg

FLIRTNS1.jpg

FLIRTNS1.jpg

FLIRTNS1.jpg

FLIRTNS1.jpg

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
L.Singh
6 jaren geleden

Wow looks beautiful from inside also, congratulations and thanks to Sprinter, hope soon we travel in it from Purmerend also.Lots of success and keep growing and help us with safe easy traveling.
Regards