fbpx

Diverse verliesgevende winkels sluiten op Rotterdam Centraal

08 aug 2014 10:55

Amper vijf maanden na de officiële opening van het Centraal Station in Rotterdam sluiten de eerste winkels al hun deuren. Hunkemöller, Desigual en Shoeby blijken niet winstgevend. NS heeft besloten dat deze winkels zullen moeten sluiten. 

De winkels op het station maken deel uit van een proef. Succesvolle winkels blijven open, maar verliesgevende winkels moeten sluiten en plaatsmaken voor nieuwe filialen. NS is hierbij de franchisenemer. De testperiode zou twee jaar duren maar Shoeby, Desigual en Hunkemöller halen de eindstreep niet. Desigual is al gesloten, Shoeby volgt over drie weken en Hunkemöller eind september.

"Dat hoort bij ondernemerschap. Je denkt dat iets werkt en probeert het uit. Als het niet blijkt te werken, als de omzet niet stijgt, moet je de knoop doorhakken. Dan heeft het geen zin om een proef uit te zitten", licht NS woordvoerster Inge Rijgersberg aan het Algemeen Dagblad toe. 

De filiaalmanager van Hunkemöller is het niet eens met het besluit. Ze wijst erop dat het station pas net klaar is en dat nu ook de omzet stijgt. "Ik wil de winkel graag overnemen als directe huurder. Maar de huur is te hoog. Deze winkel kost 130.000 euro per jaar. Vind je het gek dat het moeilijk is om een hoge winst te behalen?", reageert ze.

Medewerkers van Shoeby zijn volgens het Algemeen Dagblad niet tevreden over hoe NS Stations de sluiting afwikkelt. "Officieel zijn wij in dienst van NS. We krijgen daarom alternatief werk aangeboden. Ik kan aan de slag bij snackbar Smullers, in een hele andere stad. Patat bakken is toch niet vergelijkbaar met mode verkopen?", zegt een werknemer. 

Over de toekomst van sieradenwinkel I Am en Paperchase is nog geen beslissing genomen. Rituals is succesvol en blijft. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joachim Auman
8 maanden geleden

Desigual is al jaren niet rendabel en zou beter eerst hun rentabiliteit op orde krijgen alvorens nog winkels te openen…