fbpx

Dode bij ongeluk Glacier Express Zwitserland

In Zwitserland is de beroemde Glacier Express in het kanton Wallis verongelukt. Daarbij is volgens de Zwitserse nieuwswebsite 1815.ch een dodelijk slachtoffer gevallen. Daarnaast zouden 42 personen gewond zijn geraakt, waarvan een aantal ernstig.

Het ongeluk is vrijdag rond 11:50 uur gebeurd tussen Lax en Fiesch, gelegen op het traject Brig – Andermatt. De trein was onderweg richting Brig en had zo´n 210 reizigers aan boord. Van de zes rijtuigen zijn er drie ontspoord en één rijtuig is volledig gekanteld.De trein was betrekkelijk nieuw en nog in goede staat.

Hulpverlening
De hulpverlening is inmiddels op gang gekomen. Daarvoor worden onder andere 7 helikopters, 11 ambulances en 15 artsen ingezet. De helikopters zijn onder andere gebruikt om zes zwaar gewonden over te brengen naar Lausanne. De overige gewonden liggen in een ziekenhuis in de omgeving. De hulpverlening wordt bemoeilijkt door de steile hellingen en de ruige omgeving.

Jappanners
Over de oorzaak van het ongeval is nog nietys bekend.  Onder de slachtoffers is een groep touristen uit Japan. De communicatie met deze slachtoffers verloopt moeizaam.

Treinverkeer
Door het ongeval is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk op de lijn. Dat zal ook zaterdag het geval zijn. De rails en bovenleiding zijn zwaar beschadigd geraakt, zo laat een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij weten.

Glacier Express
De Glacier Express rijdt normaal tussen Zermatt en Chur / St. Moritz. De treindienst is wereldberoemd en is voor 50% eigendom van de Rhätische Bahn (RhB) en voor 50% van Matterhorn-Gotthard Bahn (MGB). Het ongeluk is gebeurd op het deel dat door de MGB wordt geëxploiteerd. 

Beelden Zwitserse Televisie (SF)
(Duitse bijdrage)

Tagesschau vom 23.07.2010

b8b47aa4-3ccc-47cf-b352-c58ef0617546

Foto´s zijn overgenomen van Zwitserse media.