fbpx

Doek valt voor IC-bus Roermond – Brussel

De InterCity Bus Düsseldorf – Roermond – Brussel komt begin mei te vervallen. Dit omdat de bus weinig gebruikt wordt. Dat zegt Arriva tegenover Treinreiziger.nl, die de bus in opdracht van Deutsche Bahn uitvoert.

"De bus heeft te maken met een dalend aantal passagiers dat gebruik maakte van deze reismogelijkheid naar Brussel", zegt de vervoerder. De verdwijnende bus wordt straks ingeruild voor een nieuwe lijn. Naar welke bestemming maakt Arriva nog niet bekend.

Zeker na de aanslagen is de Belgische hoofdstad minder in trek bij reizigers. De IC-bus naar Brussel blijft tot begin mei rijden, daarna verdwijnt de lijn definitief. De buslijn Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen, die momenteel ook niet boekbaar is na begin mei, blijft volgens Arriva wel gewoon bestaan.

De lijn Düsseldorf – Roermond – Brussel werd in september 2014 geïntroduceerd. In de busmarkt is een felle concurrentie. FlixBus, IC-Bus, Megabus, OUIbus en Eurolines concurreren met elkaar, al was IC-bus de enige die vanuit Roermond naar Brussel reed.