fbpx

Duitse krant: Al-Qaeda plant aanslagen op treinen Europa

Het terreurnetwerk al-Qaeda plant aanslagen op treinen in Europa. Dat meldt de Duitse krant Bild maandag op basis van informatie van de veiligheidsdiensten.

In Duitsland wordt rekening gehouden met zowel een bomaanslag op treinen als aanlagen op en sabotage van spoor, bovenleidingen en treintunnels. De Duitse veiligheidsdiensten, waar de krant zich op baseert, zijn in staat van paraatheid.

De informatie over de geplande aanslagen zou afkomstig zijn van de Amerikaanse geheime dienst NSA, die een paar weken geleden telefoongesprekken afluisterde tussen hooggeplaatste leden van al-Qaeda. De Duitse autoriteiten hebben volgens de krant ruim twee weken geleden ´onzichtbare maatregelen´ getroffen op stations en op ICE-tracés.

Er is geen enkele concrete informatie dat terreurgroepen als al-Qaeda aanslagen willen plegen op treinen in Nederland. "We zijn waakzaam, maar extra maatregelen zijn niet nodig", zei een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) maandag.

De Duitse krant Bild meldde maandag dat in Duitsland rekening wordt gehouden met zowel een aanslag op treinen als op sabotage van het spoor en in treintunnels. "Het gaat om oude informatie, die al langer bij ons bekend is", legde de woordvoerder uit.

(c) ANP