fbpx

Duitse treinmachinisten gaan staken

Duitse treinmachinisten leggen maandag tussen 18.00 en 21.00 uur het werk neer. Het accent ligt daarbij op het goederenverkeer. Dat maakte de machinistenvakbond GDL bekend.

De staking volgt op het stuklopen van de onderhandelingen tussen de vakbond en spoorbedrijf Deutsche Bahn over een hoger loon en een kortere werkweek. Naast de machinisten gaan ook andere spoormedewerkers staken.

De machinisten willen het personenverkeer zo veel mogelijk ontzien, maar dat neemt niet weg dat ook treinreizigers last kunnen krijgen van de staking, aldus GDL. Volgens de bond zullen door heel Duitsland machinisten het werk neerleggen.

Deutsche Bahn heeft GDL gevraagd af te zien van de staking. Volgens het bedrijf is een nieuw voorstel gedaan aan de machinisten en is het bedrijf bereid om over alles te onderhandelen met de vakbond.

Vrijdag legden de piloten van de Duitse prijsvechter Germanwings eveneens het werk neer waardoor duizenden reizigers werden gedupeerd. Ook bij moederbedrijf Lufthansa dreigen de piloten te gaan staken.

(c) ANP