fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Eerste lijn FlixBus alweer gestopt

26 feb 2016 14:36

De buslijn Rotterdam – Den Bosch van FlixBus blijkt sinds woensdag in alle stilte geschrapt te zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van FlixBus tegenover Treinreiziger.nl. De buslijn heeft amper drie maanden bestaan. Het schrappen van de lijn is opmerkelijk omdat het bedrijf eerder deze maand nog ontkende dat er buslijnen zouden verdwijnen. 

De buslijn Rotterdam – Den Bosch trok te weinig reizigers. "Maar we sluiten niet uit dat we later naar Den Bosch terugkeren," zegt woordvoerder Rosa Donat van FlixBus. FlixBus is sinds 3 december 2015 in Nederland actief met vijf binnenlandse intercitylijnen. De ambitie van het bedrijf is groots: alle steden met honderdduizend inwoners wil het bedrijf dit jaar aansluiten op het het nieuwe netwerk, zo vertelde het bedrijf bij de lancering. "En die ambitie hebben we nog steeds," zegt Donat.

Ondanks de grote ambitie blijken de bussen echter nog weinig reizigers te trekken. Bij Z24 kwamen er al eerder signalen binnen dat een buslijn mogelijk geschrapt zou worden. Niets van waar, reageerde FlixBus toen. “We zijn pas zes weken bezig, dus we gaan Nederland zeker niet meteen weer verlaten. We zijn groter en bekender aan het worden en maken ons geen zorgen over dat de bussen niet volgeboekt zijn. Daar rekenden we al op. Intercity-bussen zijn nieuw in Nederland. Het is normaal dat het aanbod eerst bekender moet worden," aldus het bedrijf begin deze maand.

Het bedrijf benadrukt ook nu dat het bedrijf niet uit Nederland wil vertrekken. "We willen de capaciteit zo goed mogelijk verdelen. We richten ons nu op twee nieuwe binnenlandse lijnen die we naar het buitenland door willen laten rijden," legt Donat uit. Daarmee doelt ze op de lijnen Alkmaar – Venlo en Zandvoort – Roermond. Donderdag werd bekend dat de provincie Noord-Holland ontheffing heeft gegeven voor de nieuwe lijnen. Limburg en Noord-Brabant hebben dat nog niet gedaan. 

Door het schrappen van de buslijn Rotterdam – Den Bosch is de Brabantse stad niet meer aangesloten op het netwerk. Eerder zou er ook een internationale lijn vanuit Den Bosch richting België komen, maar ook dat plan is inmiddels van de baan. 

Het busbedrijf maakt nu nog reclame onder het motto: 5 lijnen 5 weken voor 5 euro. Van de vijf lijnen zijn er nu dus nog maar vier over.