fbpx

ETOS treinkaartje: Dagretour € 19,75

09 mrt 2018 16:54

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

VERLOPEN. ETOS verkoopt vanaf maandag 2 april weer treinkaartjes. Dit jaar gaat het niet om een superdalticket, maar om een dagretour. Voor 19,75 euro koop je een dagretour voor één persoon. Dat is een fractie  (0,25 euro) goedkoper dan de actie van de NS Spoordeelwinkel. Bij die actie zit echter een voucher voor La Place! Wil je zeker weten welke actie het beste voor je is? Check onze prijsvergelijker.

In het verleden kon je voor dit bedrag met twee personen na 11:00 uur op pad. Dat is nu NIET zo. Het kaartje is deze keer voor slechts één persoon. Wel kan je eerder op pad. Doordeweeks vanaf 9:00 uur, en in het weekend heel de dag.

Geldig t/m 27 mei 2018

Het gaat om een e-ticket. Bij de kassa krijg je een couponcode die je op een later moment kan verzilveren op NS.nl. De reisperiode loopt tot en met 27 mei 2018, echter niet geldig op Koningsdag. Het betreft een dagretour: geldig tussen twee stations naar keuze. Tijdens het verzilveren kies je tussen welke twee stations je gaat reizen. Het treinkaartje wordt verkocht in alle ETOS winkels, maar is niet verkrijgbaar bij de ETOS winkels op stations. De verkoopperiode loopt tot en met 15 april 2018, OP = OP.

In- en uitchecken

In- en uitchecken is met dit treinkaartje niet verplicht, het betreft namelijk een e-ticket. E-tickets hebben wel een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden, maar in- en uitchecken is niet verplicht. (Dat is wel zo bij wegwerpkaartjes). Bij sommige treinacties is het niet verplicht om een treinkaartje uit te printen, dat is nu niet zo. ETOS zegt in de voorwaarden dat het treinkaartje verplicht moet worden uitgeprint. Je ontvangt het treinkaartje binnen 15 minuten na verzilveren. Let op: éénmaal verzilverd kan je de gegevens niet meer wijzigen. Met je ETOS treinkaartje kun je bij AH to Go overigens ook een flesje water halen en een Tony’s Chocolonely reep van 47 gram. Dit kan alleen op de geldigheidsdatum van het treinkaartje.

Geldigheid treinkaartje

Het ETOS treinkaartje is geldig in vrijwel alle treinen. Niet alleen in alle NS-treinen, maar ook in de treinen van Arriva, Blauwnet, RNET, Connexxion en Breng. Het is echter niet geldig in de reguliere bussen. En ook niet in de tram en metro. Op het spoor mag je geen gebruik maken van Thalys. Het treinkaartje is alleen in Nederland geldig.

Intercity Direct en ICE

Wil je gebruik maken van Intercity Direct? Dan kun je nog tot 8 april in de daluren zonder toeslag. Daarna (en tijdens de spitsuren) betaal je voor de snelle HSL-trein tussen Schiphol en Rotterdam v.v. een toeslag van 2,40 euro per persoon. Deze toeslag dient voor vertrek aangeschaft te worden. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met de ICE Amsterdam – Frankfurt. Voor alle reguliere intercity’s (bijvoorbeeld Schiphol – Den Haag HS – Rotterdam) en Sprinters hoef je geen toeslag te betalen.

Kinderen

Wil je op pad met kinderen? Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kan je op het station een Railrunner kopen (€ 2,50) of maak gebruik van Kids Vrij. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima gebruik maken van dit ETOS treinkaartje.

We hebben deze tip ontvangen via Sharon Baaij. We belonen haar met een cadeaubon van de Spoordeelwinkel. (Formeel doen we dat alleen bij tips voor treinkaartjes onder de 18 euro die aan ons beloningsbeleid voldoen.) De publicatiedatum van dit bericht is aangepast.

0 0 stemmen
Artikel waardering
34 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
6 jaren geleden

Veel te duur,rond €14-00 is een betere Prius!

Dries Molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Jaja, autorijden voor de brandstofkosten. Probeer een moderne diesel. Die rijdt nog voor veel minder.

Dries Molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Gezien dat je er een flesje water en een dure Tony Chocolonely reep bij krijgt is het helemaal niet zo duur.

Annemiek
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Daar ben ik het mee eens. Het is natuurlijk wel een prijs waarmee de winkel haar eigen clientèle poogt aan te spreken. Niet te hoog om als impulsaankoop te doen naast de normale aankopen, maar wel hoog genoeg om te voorkomen allerlei paupers en functioneel analfabeten de winkel platlopen.

Anoniem
6 jaren geleden

Geef mij maar kruidvatkaartjes.
Goedkoper en eenvoudig.

Wouter
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Volkomen mee eens 👍👍👍, liever ‘n Kruidvatkaartje en al dat gedoe met die e-tickets is gewoon lastig voorv’nnoudere senior !

Anoniem
6 jaren geleden

dure “aanbieding” kruidvat had ze voor 14.95 en gelukkig heb ik er twee gekocht voor 15,95 en geen e-ticket met te veel rompslomp!

Piet
6 jaren geleden

Deze actie zal geen volle treinen trekken.
Weer terug in de auto.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Piet

Valt me tegen van Etos.
Waarom moet het kaartje NA de actie van Kruidvat €5 duurder zijn.
Ik had gelukkig ook 2 kaartjes van Kruidvat gekocht voor €14,99
Het zal dus geen storm lopen bij Etos. JAMMER!!!

Evelien
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Het kaartje va Etos geeft je alle vrijdag tijdens de avondspits. De enige beperking is vanaf 9.00 uur

Shilaine
6 jaren geleden

Geeft mij maar Kruitvat ticket.te veel goede
met Etos.

 aitali
6 jaren geleden
Antwoord aan  Shilaine

Ik ga riesen

Anoniem
6 jaren geleden

Wel heel goedkoop als je met z’n tweeën wilt reizen Heleen

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dan is de NS Lentetoer vooral goedkoop.

GWENNY WAZIR
6 jaren geleden

SORRIJ ALS JE BIJ KRUITVAT GAAT OF ETOS VINDEN ZE HEBBEN GEEN TREINKAARTJES.
DUS HORSSHIT WAAROM ZETTEN ZE DE ADVERTENTIE DAN.
AUB ANONIEM BLIJVEN.
WANT IK VIND HET JUIST GOED ALS HET ZO GOEDKOOP IS.

MET VRIENDELIJKE GROETEN
GWENNY WAZIR

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  GWENNY WAZIR

Ik snap uw reactie niet helemaal. Zoals het artikel aangeeft start Etos actie tweede paasdag.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  GWENNY WAZIR

Goed verhaal lekker kort!

anoniem
6 jaren geleden

afgezien van geringe korting vergeleken bij eerdere acties, is het stuitend die regeltjes waar je als klant/reiziger allemaal aan moet voldoen en de moeite om via een winkel en internet van A naar B te komen.

Corrie
6 jaren geleden

Liever kruitvat. Zeker helemaal vanuit Zeeland moet reizen. Wij hebben zelden voordeel op alle voordelen. Als in het hart van Nederland woont heb veel meer voordeel van alle acties.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Corrie

Dat ligt altijd waar je heen moet. Je kan uit Zeeland voor hetzelfde geld een langere treinreis maken.

Evelien
6 jaren geleden

Alle vrijheid alleen vanaf 9.00 uur reizen. Bij Kruidvat meer beperkingen

Frans Eekhout
6 jaren geleden

Prijsvergelijking
Etos kaart lijkt voor sommigen op het oog duur, maar een enkele reis VOL tarief van bijv. Vlissingen naar Groningen of van Maastricht naar Den Helder kost Euro 25,30, retour E. 50,60 het dubbele zonder versnapering! Onderweg kan men in Utrecht of Amsterdam C een stop maken door via het goede poortje de stad in te gaan, dan is Euro 19,75 retour met versnapering zo gek nog niet ! Kies voor het verst gelegen punt en maak onderweg een pitstop, het kan en mag ! VOl tarief reizen, zonder kortingskaart e.d. is nog altijd duurder !
Frans Eekhout

Richard
6 jaren geleden
Antwoord aan  Frans Eekhout

Ja, als je appels met peren vergelijkt is alles altijd anders!

Zo’n actie moet alleen vergelijken met soortgelijke acties zoals die van Blokker, Kruidvat en Primera. Dan kom je tot de conclusie van deze Etos-actie relatief duur is.

Sorry Frans, je argumenten gaan mank.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Richard

Het is allebei waar. Het is duurder dan de Kruidvat actie (16 euro bij 1 kaartje). Dat soort scherpe acties zullen minder vaak worden aangeboden, heeft NS bekend gemaakt. Tegelijkertijd kun je ook met dit kaartje fors besparen op het normale tarief.

Roberto
6 jaren geleden

Echt weer zo’n Ahold-actie. Veel te dure deal. Je betaalt gewoon voor het treinkaartje + het ‘gratis’ waterflesje en de chocolade. Ze noemen het een combi-deal. Combi-deal voor hun omzet ja. 🙁 Mijn advies: koop deze waardeloze aanbieding niet. Boycot.

anoniem
6 jaren geleden

een e-ticket is juist heel handig. liever een e-ticket dan die in en uit checken moet.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  anoniem

En jij komt door de poortjes met je E-ticket zonder “in te checken”?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Met een e-ticket heb je een barcode om het poortje te passeren, maar ben je niet verplicht om in- en uit te checken. Niet op alle stations zijn poortjes. Je kunt het dus nooit vergeten.

Samira
6 jaren geleden

Rohullah

Tinus
6 jaren geleden

Reizen met de trein blijft een duur iets, ook met al die kortingskaartjes.

Linda
6 jaren geleden

door familie-omstandigheden heb ik op mijn e-ticket van etos als vertrekpunt Purmerend en als aankomstpunt Goes ingevuld, maar ik vertrek die dag ‘s morgens vanaf Goes. Wie weet of ik het kaartje (het retour ) ook in die omgekeerde volgorde kan gebruiken en ik geen moeilijkheden krijg?????

mohamed osman
6 jaren geleden

goed midag ik ben mohamed osman ik wil dag kaart goed koop van etos wat ik moet doen

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  mohamed osman

De kaart is inmiddels niet meer te koop bij Etos. Dus zeg maar dag, kaartje. (Sorry flauwe grap). U kunt op http://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker gebruiken om te zien wat nu voor uw reis het goedkoopst is.

mohamed osman
6 jaren geleden

ik dag kaar