European Sleeper treint vanaf vandaag door naar Praag

De slaaptrein van European Sleeper rijdt vanaf maandag door naar Dresden en Praag. De verlenging van de route is tien maanden na de eerste rit naar Berlijn doorgevoerd. Door werkzaamheden in Oost-Duitsland was het moeilijk om Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag eerder met elkaar te verbinden.

Vanaf nu verbindt European Sleeper dus rechtstreeks de hoofdsteden van België, Nederland, Duitsland en Tsjechië met elkaar. De slaaptrein werd vorig jaar in mei geïntroduceerd, maar reed toen niet verder dan Berlijn. Desondanks bleek de verbinding succesvol en werden al snel ook Interrailers toegelaten op de slaaptrein.

Extra mogelijkheid naar Tsjechië

Nu is ook Praag meegenomen in het traject van European Sleeper. “Dat het zolang duurde voordat de trein het volledige parcours kan afleggen, is tekenend voor de impact die spoorwerkzaamheden hebben”, legt een woordvoerder van Back on Track, dat pleit voor meer nachttreinen van en naar Brussel, uit. De nachttrein naar Praag biedt voor Belgische en Nederlandse reizigers weer een extra mogelijkheid om naar Tsjechië te reizen. Het Centraal-Europese land ontving in 2023 zelfs een recordaantal toeristen uit de lage landen.

Samenwerking met GreenCityTrip

De slaaptrein die vanavond vanuit Brussel naar Praag vertrekt, heeft ook reizigers aan boord die hun reis bij GreenCityTrip (GCT) boekten. De twee partijen kondigden onlangs een samenwerking aan. Chris Engelsman, oprichter en directeur van European Sleeper, liet toen weten tevreden te zijn dat GCT en zijn slaaptrein gezamenlijk reizen naar Praag gaan aanbieden: “De samenwerking tussen European Sleeper en GreenCityTrip markeert een belangrijke stap voorwaarts voor beide partners. Met gedeelde waarden en een sterke focus op de reiservaring, zetten we ons gezamenlijk in voor het ontwikkelen van het nachttreinaanbod in Europa. Aangezien onze bestemmingen inmiddels heel mooi samenvallen, zien we er meer in om elkaar te versterken, dan elkaar te beconcurreren.”

This post was last modified on 25 maart 2024 20:37

Share

Recent Posts

Bizarre beelden: hoog water hindert (trein)verkeer naar Zermatt

Zwitserland kampt met overstromingen door hevige regenval en smeltwater. Vanwege de weersomstandigheden is het treinverkeer…

9 uur terug

Nightjet naar Wenen in de toekomst mogelijk via Deventer

NS en de Oostenrijkse spoorwegen onderzoeken of de Nightjet naar Wenen vanaf december 2025 kan…

17 uur terug

Negen van de tien vrouwen voelen zich onveilig op stations

Vrouwen voelen zich onveilig in het ov en op stations en vermijden deze plekken, blijkt…

1 dag terug

Vervoerregio Amsterdam steekt 111 miljoen in toegankelijkheid ov

De Vervoerregio Amsterdam gaat in drie jaar tijd in totaal 111 miljoen euro steken in…

3 dagen terug

Deze week wordt er gewerkt (met een zachte G) aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg/Boxtel

Door werkzaamheden bij Vught rijden er van dinsdag 18 juni t/m zondag 23 juni geen…

4 dagen terug

Trein Hengelo – Bielefeld valt nog steeds vaak uit

Nog steeds valt de trein vanuit Hengelo naar Bielefeld veel vaker uit dan gemiddeld. Dit…

4 dagen terug