fbpx

Eurostar past dienstregeling aan vanwege NMBS staking

Eurostar zal op 3 oktober niet rijden tussen Brussel en Lille, en tussen Lille en Londen via een aangepaste dienstregeling. Reizigers krijgen het advies indien mogelijk de reis uit te stellen. Vanuit Nederland zal Londen op 3 oktober niet bereikbaar zijn.

De aanpassingen houden verband met een aangekondigde staking van de Belgische spoorwegen (NMBS). De NMBS staakt vanaf dinsdag 2 oktober 22:00 uur. Donderdag 4 oktober zullen de treinen weer volgens plan rijden. Gedurende de staking rijden er geen treinen van, naar en via België. 

Eerder communiceerde Thalys al dat alle treinen gedurende de staking vervallen. Ook tussen Amsterdam en Parijs en tussen Keulen en Parijs. Eurostar zal voor reizigers die op 3 oktober op pad moeten bussen inzetten tussen Brussel en Lille. Tussen Nederland en België worden echter geen vervangende bussen ingezet.

Eurostar raadt alle reizigers die op woensdag 3 oktober van of naar Brussel willen reizen (of op 2 oktober op de trein met vertrek uit London om 19:04 uur) aan om hun ticket om te ruilen voor een reis voor of na deze stakingsactie. Eurostar biedt daarnaast de mogelijkheid om een terugbetaling aan te vragen.