fbpx

Eurostar treinen gestrand in kanaaltunnel

Vier Eurostar treinen zijn vrijdag op zaterdag gestrand in de kanaaltunnel. Twee andere treinen moesten rechtsomkeert maken, en zijn terug gegaan naar respectievelijk Brussel en Parijs. Zaterdag zijn alle Eurostar treinen geannuleerd. Voor het eerst in vijftien jaar wordt de treindienst volledig stilgelegd als gevolg van weersomstandigheden.

Het koude weer is de oorzaak van de problemen. Door het verschil tussen de zeer lage buitentemperatuur en de hogere temperatuur binnen de tunnel is een technisch defect ontstaan. Vanwege de defecte treinen heeft Eurotunnel de kanaaltunnel momenteel afgesloten.

2.000 reizigers
In drie uur tijd raakte vier treinen defect, waarvan een aantal in de kanaaltunnel. De treinen hadden samen meer dan 2.000 reizigers aan boord die urenlang vast zaten. Een aantal andere treinen moest terugkeren naar het vertrekpunt vanwege de kanaaltunnel door defecte treinen gestremd was.
Alle gestrande passagiers zijn volgens Eurostar in veiligheid gebracht, hoewel sommige reizigers spraken van een chaotische evacuatie. Twee van de treinen zijn inmiddels door diesellocs naar een station in Engeland geduwd.

Staking
Zaterdag en zondag staakt ook het Britse Eurostar personeel. Deze staking zou echter zonder gevolgen blijven voor reizigers. Weliswaar is het treinverkeer nu niet stil komen te liggen door een staking, maar het treinverkeer ligt alsnog stil