fbpx

Extra treinen naar Zandvoort aan Zee

De Nederlandse Spoorwegen zetten op pinkstermaandag extra personeel en extra materiaal in op de route naar Zandvoort. Daarmee wil het spoorbedrijf de grote drukte in verband met strandverkeer en bezoekers van de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort opvangen.

De trein tussen Haarlem en Zandvoort rijdt tussen 09.00 en 11.30 uur en 15.30 en 18.15 uur vier keer in het uur in plaats van de normale frequentie van twee treinen. Daarnaast vervangen dubbeldekkers de normale sprinters. "Hierdoor kunnen we meer dan duizend passagiers vervoeren per uur", vertelt de zegsvrouw van de NS. "Daarmee is de capaciteit meer dan verdubbeld."

Op de route naar Den Haag Centraal – het station om naar het strand in Scheveningen te reizen – wordt geen extra materiaal ingezet. "Onze ervaring van zondag heeft geleerd dat dat niet noodzakelijk is."

Op de weg wordt het maandagmiddag druk, zo verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID). Daarom adviseert de dienst naar Zandvoort de trein te overwegen. "Aangezien attractieparken vaak minder goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, zal de trein daarvoor echter geen alternatief zijn", aldus een woordvoerder van de VID. Ook voor terugkerende vakantiegangers is de trein geen alternatief. "Je kan moeilijk je auto laten staan, toch?", zegt de woordvoerder.

(c) Novum