fbpx

FNV wil overbodige soldaten bij NS onderbrengen

18 sep 2012 15:38

Vakcentrale FNV wil dat een deel van de militairen die door de bezuinigingen op defensie overbodig raken, wordt ondergebracht bij de NS. Dat zei FNV-voorzitter Ton Heerts dinsdag in reactie op de troonrede.

"Bij defensie moeten er twaalfduizend mensen uit, NS heeft juist mensen nodig. Wij zeggen: breng dat bij elkaar", aldus Heerts. De FNV-voorzitter wil dat het toekomstige kabinet in brede zin meer investeert in werk-naar-werktrajecten voor mensen die hun baan dreigen te verliezen. Eerder probeerde het toenmalige TNT Post al overbodig geworden postbodes onder te brengen bij de NS.

De werk-naar-werktrajecten moeten wat de FNV betreft deel uitmaken van een bredere ´sociale agenda´. De forenzentaks, de korting op de kinderopvang, een hoger eigen risico in de zorg, de nullijn voor ambtenaren, de versnelde verhoging van de AOW en aanpassing van de ontslagbescherming horen daar in elk geval niet bij.

De FNV wil af van al deze maatregelen uit het Kunduz-akkoord. De vakcentrale was niet direct bereikbaar voor commentaar op de vraag hoe het schrappen van die bezuinigingen financieel kan worden opgevangen.

(c) Novum