fbpx

FNV woest op Schiphol en NS

10 mrt 2010 17:36

tag

(Novum) – FNV Bondgenoten is woedend op Schiphol en de Nederlandse Spoorwegen. Deze organisaties doen beroep op niet-uitvoerend personeel om schoonmaakwerk te verrichten. FNV ziet echter vieze luchthaven, stations en treinen. Volgens de bond probeert NS en Schiphol de stakingsacties van schoonmakers de kop in te drukken.

In een e-mail roept de NS-directie niet-uitvoerend personeel op vrijwillig schoonmaakwerk te verrichten. NS-managers hebben woensdag op diverse stations de staking ´gebroken´ door schoon te maken, meldt volgens FNV Bondgenoten.

De bond heeft de e-mail van de NS naar de media gestuurd. "Eerst uitpersen en daarna onderdrukken", beschrijft bondsbestuurder Ron Meyer de maatregelen. Ze denken bij Schiphol en NS kennelijk dat we in een bananenrepubliek leven, zegt hij. Schoonmakers in het hele land voeren sinds een maand of vijf actie voor meer loon, waardering en respect. Twee weken geleden brak een staking uit. De schoonmakers zijn het ´gierige gedrag´ van grote opdrachtgevers als NS, Schiphol en diverse banken zat, evenals het ´slaafse´ gedrag van de schoonmaakbedrijven.