fbpx

Fout hersteld in 9292

30 mei 2014 14:35

De dienstregeling van bussen in regio Dordrecht was vrijdag aanvankelijk onjuist in de reisplanner van 9292 verwerkt. Nadat vervoerder Arriva de reisinformatiegigant daarop wees, is de fout hersteld. 9292 noemt de fout heel vervelend.

Rond Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden rijden de Arriva bussen vandaag volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. Die dienstregeling had Arriva bij 9292 aangeleverd, maar per abuis is dat aanvankelijk niet goed verwerkt. "Dit is heel vervelend voor de reiziger" erkent 9292-woordvoerder Atty Visch. 

Rond Hemelvaartsdag bleek de dienstregeling op meerdere plekken niet goed verwerkt te zijn. "We zijn extra alert op feestdagen. Toch ging het gisteren niet goed. Soms komt dat ook doordat de vervoerder de gegevens niet goed aanlevert. Dat gebeurde bijvoorbeeld gisteren in Twente, maar bij de fouten van de verkeerde Arriva-dienstregeling lag de fout bij ons" legt Visch uit.

De reisplanner van 9292 houdt ook nog geen rekening met verstoringen, maar daar moet binnenkort verandering in komen. "Een aantal mensen test nu een app met actuele reisadviezen. Begin juni gaan we ook actuele reisadviezen vertrekken via het callcenter. Vermoedelijk later in juni volgt ook 9292.nl".

Inmiddels heeft 9292 concurrentie gekregen van GoAbout. Die reisplanner kampt ook nog met kleine foutjes, maar geeft al wel actuele reisadviezen van deur tot deur.