fbpx

Franse nieuwe treinen te breed voor perrons

21 mei 2014 0:15

Niet alleen NS heeft problemen met nieuwe treinen. De Franse spoorwegen hebben naar verluidt 2000 treinen voor regionale verbindingen gekocht die te breed zijn om langs het perron te kunnen. Een woordvoerder van de Franse spoorbeheerder RFF heeft een bericht daarover in het satirische weekblad Le Canard enchaîné bevestigd.

"Wij ontdekten het probleem een beetje laat, we erkennen dat en we accepteren de verantwoordelijkheid daarvoor´´, aldus de woordvoerder tegen het radiostation France Info. De honderden perrons zullen alsnog worden aangepast.

Het probleem is ontstaan doordat de RFF onjuiste cijfers over de perrons heeft gegeven aan het nationale spoorbedrijf SNCF, die de treinen moest bestellen. De RFF gaf slechts de afmetingen door van de perrons die minder dan 30 jaar geleden zijn gebouwd. De meeste van de 1200 perrons zijn meer dan 50 jaar geleden aangelegd. De infrabeheerder trekt miljoenen euro´s uit om de perrons alsnog geschikt te maken.

Het gaat overigens om een raamcontract voor 2000 treinen, waarvan 341 tot op heden daadwerkelijk besteld zijn. Het gaat om nieuwe treinen van zowel Bombardier (de Regio2N) als Alstom (de Coradia Polyvalent, ofwel "Regiolis").

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Met dank aan Alex van Herwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *