fbpx

Franse spoorwegen kondigen opnieuw staking aan

De Franse Spoorwegen (SNCF) zullen waarschijnlijk van woensdagavond 19:00 uur tot vrijdagmorgen 8:00 uur staken. De Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt normaal, maar vanuit België vallen er TGV´s en enkele Thalys treinen uit.

Het is het zoveelste bericht over stakingen in Frankrijk. Het personeel is tegen verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd en lijkt vastbesloten de verhoging weg te staken. Overigens geldt dat niet alleen voor de SNCF, maar ook voor andere Franse bedrijven en instellingen.

Met name donderdag moeten doorgaande reizigers rekening houden met vertraging en uitval van treinen. Zo vallen er TGV-treinen uit tussen Brussel en Marseille, Nice, Montpellier en Perpignan. De Thalys treinen vanuit Nederland rijden normaal, maar Thalys-treinen startend in België kunnen wel hinder ondervinden. Zo vertrekken 5 Thalys treinen tot 36 minuten later, en nog eens 7 treinen worden (deels) opgeheven.  

Ook nachttreinen vallen uit, de internationale trein tussen Brussel en Zwitserland wordt getroffen, evenals een aantal TGV´s vanuit Bern, Geneve en Lausanne naar Parijs.