fbpx

Franse spoorwegen nemen belang in Strukton dochter Eurailscout

19 sep 2012 11:17

De Franse Spoorwegen (SNCF) worden voor 50% aandeelhouder van Strukton-dochter  Eurailscout. Eurailscout is een gespecialiseerd bedrijf die met speciale meet- en inspectietreinen het spoor monitort. 

SNCF Infrastructure neemt het 50 procent belang over van het Duitse GSG Knape. Strukton blijft in bezit van de overige 50 procent. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de Europese commissie. 

De jaarlijkse omzet van Eurailscout bedraagt € 17 miljoen. Eurailscout is op dit moment actief in Nederland, België, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Italië. In deze zes landen heeft het bedrijf twaalf machines op de rails die het spoor kunnen monitoren. Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen marktleider in Europa.

SNCF Infrastructure treedt toe tot de internationale markt op het gebied van monitoring van railinfrastructuur. Het maakt daarbij gebruik van de positie van Eurailscout als marktleider in Europa op het gebied van meten en monitoring. In meer dan zes landen meet en monitort Eurailscout met twaalf machines het spoor.

Pierre Izard, CEO van SNCF Infrastructure: “De synergie tussen onze eigen expertise – waarmee wij de Iris 320 inspectietrein hebben ontwikkeld voor geometriemeting op hogesnelheidslijnen tot 320 km/uur – en die van Eurailscout stelt ons in staat moderne oplossingen te ontwikkelen voor railinfrabeheerders en onderhoudsaannemers in Europa.” De samenwerking tussen SNCF en Strukton Rail richt zich op de inspectie van het traditionele spoornetwerk en niet op hogesnelheidslijnen.