fbpx

Franse Spoorwegen (SNCF) gaan dinsdag 23 maart weer staken

Op dinsdag 23 maart wordt het treinverkeer in heel Frankrijk waarschijnlijk gehinderd door een staking. Behalve het spoorwegpersoneel van de SNCF, zal ook andere sectoren die dag staken. De verwachting is dat het Openbaar Vervoer dinsdag 23 maart rondom Parijs ernstig verstoord zal zijn.

De laatste grote staking spoor werd op 3 februari, toen ongeveer een derde van het spoorwegpersoneel staakte vanwege hervorming van de regering die concurrentie op het spoor mogelijk moet maken. 23 maart is een landelijke stakingsdag in de publieke en private sector om te protesteren tegen voorgenomen hervormingen van de pensioen van de overheid. 

Gevolgen
Thalys en Eurostar zullen 23 maart via de normale dienstregeling rijden. Dat geldt ook voor de TGV´s tussen Parijs en Zwitserland, Italië en Duitsland. Vanuit Brussel zullen de meeste TGV´s eveneens rijden. TGV´s 9864 en 9868 worden opgeheven. Enkele andere TGV´s rijden vanuit Brussel slechts tot Marseille en Montpellier. Binnenlandse TGV´s en Corail treinen zullen gehinderd worden door de staking. De Talgo treinen naar Spanje zullen door de staking komen te vervallen.