fbpx

Friesland geeft gratis OV-chipkaart aan reizigers

05 okt 2009 12:58

 Vanaf maandag 28 september start de provincie Fryslân een grootscheepse campagne om de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart onder reizigers te stimuleren. Vanaf maandag 28 september kan de gratis persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen én 5 euro reissaldo worden aangevraagd. De kaart heeft ook een Fries uiterlijk gekregen. “De gratis kaartactie is uniek in Nederland.

Via Internet kunnen inwoners de gratis kaart aanvragen die vervolgens incluis automatisch opladen en saldo wordt thuisgestuurd. De distributie en activering van een dergelijke kaart is normaal vrij ingewikkeld vanwege strenge regelgeving. Piet Adema: ” Met medewerking van de kaartproducent Trans Link Systems en personenvervoerder Connexxion is het ons gelukt dat de reiziger de kaart kant-en-klaar in de brievenbus ontvangt. We willen het voor reizigers zo gemakkelijk mogelijk maken”. Uit onderzoek gehouden in Fryslân blijkt dat wanneer de OV-chipkaart gratis is, een meerderheid van 56% van de reizigers de kaart wil gaan gebruiken, terwijl 20% zegt dit misschien te zullen doen.

Rode draad in de communcatiecampagne is de Foaroprinner. Dit is een jonge man die trots is dat hij de eerste is in Fryslân die een OV-chipkaart op zak heeft. Dit wil hij alle reizigers laten weten en ze ervan laten genieten. Daarom promoot hij een gratis persoonlijke OV-chipkaart in diverse uitingen, waaronder een tv-commercial op Omrop Fryslân. Daarnaast worden er 60 Connexxion-bussen bestickerd maar ook via abri’s en advertorials worden reizigers geïnformeerd. De chauffeurs van Connexxion en Qbuzz informeren reizigers in de bus over de campagne. “

Copyrights: verkeersnet.nl