fbpx

Friezen niet geïnteresseerd in huldiging

13 jul 2010 18:19

Friezen komen dinsdag niet met de bus naar Amsterdam om Oranje te huldigen. Arriva Touring wilde mensen uit Friesland wel met een bus naar Amsterdam brengen, maar niemand heeft zich ervoor aangemeld, meldt een woordvoerder. Vanuit Groningen is wel een bus vertrokken.

Waarom Friezen geen zin hebben in het tripje, weet de woordvoerder niet precies. "Het lijkt ermee te maken te hebben dat ze tweede zijn geworden. Voor aanvang van de finale hebben wel Friezen geïnformeerd naar een busreis."

Robben
In de bus die vanuit Groningen vertrok zat de stemming er overigens goed in. "De mensen in de bus zeiden Robben te gaan steunen." Arjen Robben is geboren in het Groningse Bedum. "Mogelijk dat dat ermee te maken heeft dat vanuit Groningen wel mensen naar de herdenking wilden."

Alle windrichtingen
De gemeente en de politie hielden er eerder rekening mee dat er een miljoen mensen naar de hoofdstad zouden komen voor de huldiging. Zoveel gaan het er niet worden. De politie meldt dat er nog genoeg plek is langs de vaarroute en op het Museumplein. De NS liet weten dat bezoekers ´uit alle windrichtingen´ toestromen. In totaal zou NS 50.000 reizigers naar de oranje feesten hebben geleid.

OAD
Behalve Arriva Touring had overigens ook Connexxion en OAD touringcars ingezet naar de festiviteiten. Zo reden er ook bussen vanuit Overijssel en Brabant.