fbpx

Fyra en InterCity Brussel nog steeds ingekort door defecte spoorbrug

23 jun 2012 11:45

UPDATE – Door een defecte spoorbrug tussen Amsterdam Centraal en het rangeerterrein Watergraafsmeer, is NS genoodzaakt om de Fyra en de InterCity Brussel tot 4 juli in te korten.

De verankering van de brug is defect geraakt toen deze geopend werd. ProRail hoopte de brug nog deze week te maken, maar dat is niet gelukt. ProRail heeft inmiddels laten weten dat de brug tot 4 juli buiten dienst blijft.

Fyra
Door de defecte brug rijdt de Fyra sinds maandag niet tussen Amsterdam en Schiphol en slechts één keer per uur tussen Schiphol en Breda. Ondanks de beperkingen en de extra reistijd blijft voor de trein wel toeslag verschuldigd. De mededeling dat voor de trein toeslag verschuldigd is, is echter uit de reisplanner verdwenen.

  • Vertrek uit Amsterdam om :49 en stap in Schiphol over op de Fyra van :11. 
  • Vanuit Breda rijdt de Fyra van :25, v. Rotterdam :51. Stap in Schiphol over. Aankomst Amsterdam: 8 minuten later dan met de Fyra.

Fyra op zondag 24 juni
Op zondag is de Fyra in verband met werkzaamheden tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe toeslagvrij. NS International heeft deze zondag wel de mogelijkheid de Fyra tweemaal per uur te laten rijden en op deze dag rijdt hij ook nog eens van en naar Amsterdam Centraal, dus de gehele route. De intercity Rotterdam Centraal – Den Haag HS – Schiphol – Amsterdam (1x per uur) rijdt zondag niet.

InterCity Brussel
Ook de InterCity Brussel ondervindt hinder van de defecte spoorbrug. Sinds zaterdag vertrekt de trein in de richting van Brussel wel weer vanaf Amsterdam Centraal. Uit de richting van Brussel blijven de treinen ingekort tot Schiphol.

ICE, CityNightLine, EuroNight en Thalys
De meeste ICE-treinen rijden normaal. Alleen ICE´s 120 en 122 (geplande aankomsttijd Amsterdam 20:26u en 23:26u) uit Frankfurt rijden tot Utrecht. Ook de internationale nachttreinen rijden niet verder dan Utrecht Centraal. Naar het buitenland starten de treinen in Utrecht en rijdt er tussen Amsterdam en Utrecht een vervangende trein. De meeste Thalys-treinen rijden normaal, incidenteel kan een enkele Thalys-trein worden ingekort.

Foto: Rob de Veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *