fbpx

Fyra tijdelijk toeslagvrij wegens ontspoorde werktrein

26 apr 2011 10:01

Na twee dagen van werkzaamheden had het treinverkeer Dordrecht – Breda / Roosendaal dinsdagmorgen weer volledig op gang moeten komen. Echter door een ontspoorde werktrein is het traject nog steeds gedeeltelijk gestremd. Er rijden minder treinen en doorgaande reizigers kunnen toeslagvrij omreizen met Fyra. De beperkingen zullen duren tot na de avondspits.

Het treinverkeer op de Oude Lijn (Amsterdam – Dordrecht) is dinsdagmorgen aanzienlijk ontregeld geweest. Dat kwam niet alleen door de ontspoorde werktrein, ook was er een verstoring tussen Rotterdam en Den Haag. Die beperkingen waren vrij snel verholpen.

Vertraging
Om het ongemak te beperken mogen doorgaande reizigers richting Breda en Roosendaal ook tussen Amsterdam en Rotterdam toeslagvrij reizen met Fyra. Dat geldt zolang er beperkingen zijn. Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe hebben vanmorgen enige tijd bussen gereden. Dat was na enkele uren niet meer nodig.

Internationale reizigers
Spoorbeheerder ProRail adviseerde reizigers tussen Amsterdam / Utrecht en Roosendaal om te reizen via Den Bosch. Via deze route werden ook de internationale treinen Amsterdam – Brussel omgeleid. De internationale treinen maakten ook een extra stop te Breda, maar niet te Den Bosch.

Prognose
De werktrein was dinsdagochtend bezig roest van het spoor af te schaven toen hij ontspoorde bij Lage Zwaluwe. "We zijn de trein nu op het spoor aan het zetten", zei een woordvoerder van ProRail. "Als dat is gedaan, moeten we ook nog nagaan of het spoor in orde is."

De beperkingen waren rond zessen afgelopen.