fbpx

Fyra Treintickets Brussel aanvankelijk nog online te koop

22 jan 2013 12:23

Ondanks dat de problemen van de Fyra nog maanden kunnen gaan duren, kunnen reizigers nog steeds Fyra-tickets kopen voor de niet rijdende trein. Zo kocht een redacteur van Treinreiziger.nl dinsdagochtend rond 10:15u een Fyra-treinticket (zie hier) voor komende vrijdag. Alleen voor vandaag, morgen en overmorgen is de verkoop gestaakt.

  • Update: de verkoop is inmiddels ook voor de andere dagen gestaakt

De tickets kunnen geboekt worden op nsinternational.nl. Op die zelfde website vindt de oplettende reiziger een pagina waarin staat dat de Fyra voor onbepaalde tijd is opgeheven, en waarin reisadvies wordt gegeven voor de situatie tot en met vrijdag.

Wie voor vandaag of morgen een reis naar Brussel wil boeken, krijgt ook treinverbindingen via Roosendaal voorgeschoteld. Bij de boekingsmodule staat dan netjes de mededeling dat de Fyra niet rijdt. Die mededeling wordt echter niet meer getoond als de reiziger vanaf donderdag een treinticket naar Brussel wil boeken. Hij krijgt dan uitsluitend de Thalys en Fyra aangeboden (reisrelatie Amsterdam – Brussel).

De Belgische spoorwegen, die van dezelfde boekingsmodule gebruik maken, hebben de Fyra wel onzichtbaar gemaakt. Reizigers die nu toch nog een Fyra-ticket kopen, kunnen die wel kosteloos omboeken. Speciaal voor die reizigers heeft NS International een gratis telefoonnummer geopend.

NS heeft ook aangekondigd om gedupeerde treinreizigers te zullen benaderen. Treinreiziger.nl wacht dat af. Daarna zullen we ons treinticket annuleren.