fbpx

Gaat de Fyra V250 toch weer rijden?

02 mrt 2017 0:31

De door NS afgedankte Fyra V250-treinen gaan misschien toch weer rijden. De Italiaanse spoorwegen willen de treinen mogelijk vanaf juni 2018 gaan inzetten tussen Rome en Bari. Dat meldt La Gazzetta del Mezzogiorno. Het inzetten van de oude Nederlandse treinen is overigens nog niet officieel. Als de Italiaanse spoorwegen de treinen kopen, krijgt NS mogelijk nog geld.

Naar verluidt gaan de Fyra-treinen de Italiaanse kantelbaktreinen van de serie ETR 485 vervangen. Die treinen hebben evenals de Fyra een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur. Toch zal de Fyra langzamer zijn, omdat de Fyra op bochtige trajecten minder snel kan. Daardoor dreigt de reistijd voor de Italiaanse reiziger langer te worden.

De omstreden hogesnelheidstreinen werden binnen 40 dagen na introductie in Nederland en België weer aan de kant gezet. NS had 13 van deze treinstellen besteld, die allemaal naar Italië teruggestuurd zijn. Ook België had 3 Fyra’s besteld, maar heeft de treinstellen nooit geaccepteerd. Sinds het Fyra-debacle staan de treinen werkloos aan de kant bij Hitachi Rail, de nieuwe eigenaar van AnsaldoBreda.

Er werd al eerder gezocht naar een koper, maar tot nu toe zonder succes.

Voor dit artikel hebben we railcolornews.com geraadpleegd

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefan das
6 jaren geleden

Ik wil wel een fyra 😉 ik vind ze mooi