fbpx
Foto: Dave van Hattem

Geen treinen Den Bosch – Tilburg door uitgelopen werkzaamheden

Door uitgelopen werkzaamheden rijden er maandag geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch en het is vooralsnog onbekend wanneer het treinverkeer kan worden hervat. De NS en ProRail hebben dat gemeld.

Het werk aan de aansluiting naar het bedrijventerrein Tilburg-Loven begon afgelopen weekeinde en moest voor maandagochtend zijn afgerond. Maar door een combinatie van tegenslagen, waaronder een koperdiefstal, was het werk niet op tijd klaar. Er waren enkele storingen in de beveiliging die moeilijk opgelost konden worden, legde een woordvoerder uit. De woordvoerder ontkent dat er te krap is gepland, maar geeft toe dat er ontevredenheid heerst en dat de werkzaamheden grondig zullen worden geëvalueerd.

Treinreizigers hadden vanochtend ook last van een aantal andere storingen. Een wisselstoring tussen Amsterdam Zuid en Bijlmer ArenA verstoorde de treindienst tussen Schiphol en Utrecht en door diverse oorzaken rijden er rond Hilversum minder treinen. Dat is vooral nu pijnlijk, omdat de Intercity´s tussen Utrecht en Amersfoort via Hilversum rijden door werkzaamheden.

Rond Hilversum tot circa 16:30 uur minder treinen. Door de wisselstoring wordt verwacht dat de Intercity Schiphol – Nijmegen de rest van de dag niet meer rijdt tussen Schiphol en Utrecht.

Update 12:15 uur
De treinen kunnen weer gaan rijden.

Update 14:30 uur
Maandag na 21:50 uur rijden er geen treinen meer tussen Den Bosch en Tilburg om de werkzaamheden af te maken. Er rijden bussen en men kan omreizen via Boxtel.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: (c) Dave van Hattem