fbpx

Geen treinen Duitsland – Denemarken door vluchtelingen

Het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken is woensdag stil komen te liggen. Op verzoek van de politie rijden de Deense spoorwegen (DSB) niet meer over de grens. Het spoorbedrijf zet bij stremmingen normaal gesproken bussen in, maar kan dat nu ook niet doen.

  • Update: donderdagochtend is het internationale treinverkeer weer hervat.

Veel vluchtelingen willen met de trein vanuit Duitsland doorreizen naar Zweden. Ze gebruiken daarvoor onder andere de trein. Op last van de Deense politie is het treinverkeer tussen Flensburg (Duitsland) en Padborg (Denemarken) nu stil komen te liggen.

Ook de (ICE-)treinen Hamburg – Kopenhagen kunnen niet de grens over. Die treinen rijden normaal naar het Duitse Puttgarden, om vervolgens de boot op te rijden en in de haven van Rodby (Denemarken) aan te komen. De veerboten van Scandlines, die de bootverbinding verzorgt, mogen van de politie nu geen voetgangers vervoeren.

Het is onduidelijk hoelang deze situatie zal duren. Vorige week werd het internationale treinverkeer tussen Hongarije en West-Europa ook al stilgelegd. Daar is het treinverkeer na enkele dagen oponthoud weer herstart.