fbpx
Foto: wikipedia

Geen treinverkeer rond Almere door werkzaamheden

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus 21.30 uur tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur aan de vernieuwing van het spoor rond Almere. Daardoor rijden er in die periode geen treinen rondom Almere. NS zet bussen in.

Tijdens de werkzaamheden worden er bij Almere twee nieuwe keersporen en 24 kilometer geluidsschermen aangelegd. Daarnaast wordt de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn plek geschoven en aangesloten op het landelijke spoornetwerk.

ProRail is niet de enige die in deze regio aan de slag gaat. Ook Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de A1. Volgens ProRail zijn de werkzaamheden van beide organisaties op elkaar afgestemd. "De spoor- en wegwerkzaamheden gelijktijdig uitvoeren, levert per saldo de minste hinder op," schrijft ProRail in een persbericht.

Er rijden tussen 19 augustus van 21.30 uur tot 26 augustus 12.30 uur geen treinen maar bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders en tussen Hilversum en Almere Oostvaarders. Deze bussen maken in overleg met Rijkswaterstaat gebruik van vluchtstroken op de A1 en de A6. De bussen rijden tussen Hilversum en Almere Oostvaarders als snelbus en vanaf Almere Oostvaarders als stopbus via de overige Almeerse stations verder tot Weesp.

Tussen Zwolle en Amsterdam Centraal/Schiphol kunnen reizigers omreizen via Amersfoort en tussen Lelystad Centrum en Utrecht via Zwolle. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd van 15-60 minuten.

Op vrijdag 19, woensdag 24 en donderdag 25 augustus is er ook geen treinverkeer mogelijk tussen Almere en Lelystad en rijden er NS-bussen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.
Op vrijdag 26 augustus neemt ProRail de spoorbrug Muiderberg in gebruik. De eerste NS-trein rijdt om 12.30 uur over de nieuwe brug. NS adviseert reizigers om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Foto: Wikipedia