fbpx

Geen treinverkeer Utrecht door stroomstoring

11 mei 2012 21:05

Momenteel is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. Nadat eerder op de middag het treinverkeer van en naar Woerden en verder al ontregeld werd door een seinstoring, maakt ProRail nu melding van een stroomstoring.

23:36 uur
Ook tussen Woerden en Utrecht is weer beperkt treinverkeer mogelijk. Daarnaast blijven er bussen rijden.

22:58 uur
ProRail en NS werken aan een herstart van de treindienst. Reizigers moeten de gehele avond rekening blijven houden met vertraging en uitval van treinen rond Utrecht. Tussen Utrecht en Woerden zal het treinverkeer niet hervat worden. Dit vanwege een (eerdere) seinstoring.

22:48 uur
Reizigersorganisatie VoorBeterOV wil van ProRail opheldering. Na de vele storingen begint de maat vol te raken, zo vindt de organisatie. Een woordvoerder verklaart maandag een gesprek te hebben met de top van ProRail. 
Ook reizigersorganisatie Rover vindt dat het inmiddels de spuigaten uitloopt met storingen op grote knelpunten als Utrecht en Amsterdam. ´´Het is allemaal heel vervelend voor de treinreiziger. Er moeten eindelijk eens maatregelen genomen worden om dit soort incidenten te voorkomen. Hopelijk is het voor de minister ook de druppel´´, reageerde een woordvoerder van Rover.

22:45 uur
ProRail meldt dat de stroomstoring is verholpen. De treindienst kan weer langzaam opgestart gaan worden.

22:40 uur
NS meldt dat er toch wel treinen zijn gestrand. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de druktebij Utrecht. NS is inmiddels ook aanwezig op twitter voor vragen.

22:35 uur
ProRail meldt op Twitter dat er bij herstelwerkzaamheden kabels zijn geraakt. Hierdoor werken de seinen en de wissels onder andere niet meer.

22:33 uur
Een woordvoerder van NS meldt in Nieuwsuur dat er geen treinen door de stroomstoring zijn gestrand. Wel zouden er treinen stil staan die door de stroomstoring rechtsomkeer moeten maken.

 

22:25 uur
De prognose voor het einde van de storing is nu onbekend. Gestrande reizigers melden dat alles aan de noordkant van Utrecht Centraal donker is. Vermoedelijk heeft de storing dus een externe oorzaak.

21:45 uur
ProRailheeft op de website aangegeven dat er geen treinen rijden van Utrecht Centraal naar Woerden, Utrecht Overvecht en Maarssen.

21:30 uur
Het lijkt erop dat de stroomstoring zich beperkt tot de noordkant van het station. Er vertrekken zo nu en dan wel treinen aan de zuidkant, richting Rhenen, Arnhem en Den Bosch.

21:05 uur
De eerste prognose meldt dat de storing vermoedelijk rond 23:30 uur voorbij is. Er is nog geen nadere informatie bekend. Reizigers tussen Utrecht en Woerden kunnen gebruik maken van de stop- en snelbussen die daar nog rijden door de seinstoring.