fbpx

Geen vertrekvergoeding voor Timo Huges

NS-President-directeur Timo Huges stapt op. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft vanwege de fraude bij de ov-concessie Limburg het vertrouwen in Huges opgezegd. Vervolgens heeft de president-directeur zijn consequenties getrokken en heeft zijn ontslag aangeboden. Hij krijgt geen vertrekvergoeding. 

CFO Robbe neemt tijdelijk waar als CEO van NS. Eind april maakte NS een tussenrapport openbaar naar aanleiding van een onderzoek door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Hieruit bleek dat bij Qbuzz tijdens de bieding voor de OV-concessie in Limburg een oud-medewerker van Veolia via een schijnconstructie in dienst was genomen. Deze medewerker heeft tevens bedrijfsvertrouwelijke informatie van Veolia gedeeld. Tegen de betrokken bestuurders van Qbuzz zijn direct disciplinaire maatregelen getroffen.

Enkele op non-actief gestelde bestuurders beweerden dat de CEO van NS op de hoogte was van de onregelmatigheden. Ook verklaarden zij instructies ontvangen te hebben om niet volledig mee te werken aan het onderzoek. Huges ontkende dat. "Uit informatie die naderhand beschikbaar is gekomen is gerede twijfel ontstaan of de verklaringen van de heer Huges hierover juist en volledig zijn. De RvC heeft daarop het vertrouwen in" stelt NS in een verklaring.

1 gedachte aan “Geen vertrekvergoeding voor Timo Huges”

  1. Andyperlawillinki schreef:

    En dan zeuren over 3 maand Loon.
    Hoezo bitter.

Reacties zijn gesloten.