fbpx

Gevonden NS-spullen krijgen tweede leven

10 dec 2013 16:57

 Veel bijzondere voorwerpen die in de trein zijn achtergebleven, zijn van donderdag tot zaterdag te zien op station Amsterdam CS. Een aantal spullen is ook te koop in een zogeheten pop-upstore. Ontwerpers en studenten van een kunstacademie fleurden een aantal achtergelaten dingen op om bijvoorbeeld cadeau te doen. Het geld gaat naar Natuur & Milieu, liet de NS dinsdag weten. Per jaar laten reizigers ongeveer 80.000 voorwerpen achter in treinen en op stations.

´Nieuwe´ handschoenen werden gemaakt van achtergelaten jassen en tassen, een skateboard omgetoverd tot een boekenplank en koffers verbouwd tot een designtijdschriftenrek. Ook maakten studenten een enorm blauwe knuffelkonijn uit 25 kilo stof van gevonden jassen, tassen, broeken, sportkleding en handdoeken.

Op de expositie bij spoor 2 is onder meer te zien: een kunstbeen, een eerste-communiejurkje uit de jaren 50, een koffer vol nepgeld, een doos met 100 gouden ringen en een sleutel van een Porsche.

De NS lukt het om 45 procent van de gevonden spullen weer bij de eigenaar te krijgen. De rest van de goederen gaat na 3 maanden naar een opkoper of wordt gerecycled.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bert noten
6 jaren geleden

Kan ik ook als opkoper fungeren?

Bert noten
6 jaren geleden

Kan ik ook voor opkoper in aanmerking komen?