fbpx

Goederentrein en personentrein botsen in Zwolle

Een goederentrein en een stoptrein zijn vrijdagmorgen om 10.20 uur bij het verlaten van het station Zwolle met lage snelheid zijdelings tegen elkaar aangereden. Beide treinen reden in de richting van Amersfoort. De treinen zijn ontspoord maar niet gekanteld. Er is sprake van 1 lichtgewonde en er is forse schade aan het spoor.

Na afronding van het politie-onderzoek is in begin van de middag het treinverkeer vanuit Zwolle in de richting van Groningen, Leeuwarden, Emmen, Deventer en Hengelo weer opgestart. Op het traject Amersfoort – Zwolle rijden pendeltreinen tot aan station ’t Harde. Vanaf daar worden reizigers met bussen vervoerd naar Zwolle. Tussen Zwolle en Kampen rijden er eveneens bussen.

Nadat de sporen zijn vrijgegeven worden de treinen weggehaald en begint ProRail met de herstelwerkzaamheden. De verwachting is dat deze werkzaamheden het hele weekend duren. Reizigers moeten rekening houden met ongeveer 30 minuten vertraging.

Stefan Verkerk, van de website Stefanuzz.nl, maakte diverse foto´s van het ongeluk. Enkele foto´s zijn te zien bij dit bericht, hier zijn nog meer foto´s van het ongeluk te vinden.