fbpx

Goedkoop treinkaartje: Avond Vrij treinen voor 9 euro

21 sep 2016 20:12

VERLOPEN. Lekker een avondje met de trein op pad? NS verkoopt tijdelijk (t/m 4 oktober) het Avond Vrij ticket. Voor 9 euro kun je na 18:30 uur onbeperkt treinen. De treinreis moet plaats vinden voor of op 8 december 2016.

Vorig jaar verkocht NS al tijdelijk het avondretour, eerst voor 5 euro, later voor 7 euro. Dit keer is het treinkaartje niet gebonden aan een traject. Je mag na 18:30 uur kriskras door Nederland reizen. De prijs is echter wel (weer) iets om hoog gegaan: het treinkaartje kost nu 9 euro. Maar er is wel iets leuks voor vaste klanten van NS: die kunnen voor 9 euro een 1e klas ticket krijgen.

  • Wil je ook overdag kunnen reizen? Dan kun je een dagretour kopen . Als je alleen in de avond hoeft te reizen kun je dus ruim de helft besparen.

De gebruikelijke beperkingen gelden wel. Het kaartje is alleen geldig in ICE en Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam v.v.) indien je naast Avond Vrij ook nog een toeslagkaartje koopt. In de Thalys is Avond Vrij niet geldig. Je kunt uiteraard altijd kiezen voor toeslagvrije treinen. Alle reguliere Sprinters en Intercity´s zijn toeslagvrij.

Avond Vrij is ook geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Syntus en Breng. Het treinkaartje is te gebruiken via de OV-chipkaart of als e-ticket. Je kunt zelf kiezen wat je het prettigst vindt. Als je kiest om het treinkaartje op een OV-chipkaart te laden moet je wel per vervoerder in- en uitchecken. UPDATE: De optie laden op ov-chipkaart is komen te vervallen.

Je treinkaartje is ook na 0:00 uur ´s nachts geldig, om precies te zijn tot 4:00 uur. Op veel trajecten gaat de laatste trein echter ruim voor die tijd. Dus zorg dat je de dienstregeling goed checkt. De aanbieding is hier te koop. Heb je een NS-abonnement? Dan kun je hier voor 9 euro een 1e klas ticket kopen.

Let op! Alle tickets die je koopt zijn per aankoop slechts op één reisdatum in te wisselen. Wil je op meerdere reisdagen Avond Vrij gebruiken? Dan moet je het product meerdere keren los lopen en afrekenen. Wist je dit niet en heb je in één aankoop meerdere Avond Vrij tickets gekocht? Dan kun je bellen naar 030-7515155, en zorg dat je jouw ordernummer bij de hand hebt. NS vergoed dan alle gekochte tickets min 1. Dat ticket wat je niet vergoed krijgt kan je gewoon gebruiken. Je kan vervolgens alsnog Avond Vrij bij kopen, maar dan dus niet meer dan één per bestelling (tenzij je met een groep op één avond wil reizen, dan is het geen probleem).

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fenan tsegay
6 jaren geleden

ik wil graag trein kaartje koop

Frans Bakker
6 jaren geleden

De link “hier te koop” werkt niet..!