fbpx

Goedkope Duitse treinkaartjes nu ook verkrijgbaar bij NS Hispeed

De Duitse goedkope Europa Spezial treintickets zijn vanaf deze week ook online verkijgbaar bij NS International. Daardoor kunnen vroegboekers naar veel Duitse bestemmingen geld besparen. Zo kostte een treinkaartje naar Berlijn eerst minimaal 49 euro en nu minimaal 39 euro. De goedkope treinkaartjes hadden eigenlijk al in 2011 boekbaar moeten worden bij NS International.

Met een Europa Spezial treinkaartje is iedere Duitse bestemming bereikbaar vanaf 39 euro. Dichtbij gelegen steden als Keulen, Oberhausen, Düsseldorf en Duisburg blijven bereikbaar vanaf 19 euro, echter nu zonder zitplaatsreservering. Wie een gegarandeerde zitplek wil, kan nu voor 4 euro per persoon / per trein die optioneel bijboeken.

Bestemming Voorheen vanaf
(inclusief zitpl. reservering)
Nu vanaf Nu vanaf
(met zitpl. reservering)
Keulen € 19 € 19 € 23
Berlijn  € 49 € 39 € 43
München € 59 € 39 € 43
Hamburg (via Hengelo) € 43 € 39 € 43
Basel Bad € 78 € 39 € 43
Frankfurt € 39 € 39 € 43

De ´vanaf´-treinprijzen zijn niet alleen gedaald, ook de annuleringsvoorwaarden zijn verbeterd. De oude superdiscount treinkaartjes konden nooit geannuleerd worden, terwijl een Europa Spezial tot één dag voor vertrek om te boeken is. Er wordt dan echter wel 15 euro ingehouden op de ticketprijs. De goedkoopste Europa Spezials zijn snel uitverkocht, daarna wordt de prijs geleidelijk hoger. 

De lagere tarieven zijn boekbaar omdat NS International nu samen met NMBS Europe is aangesloten op het Neuen Vertriebssystem (NVS) van de Deutsche Bahn. Die aansluiting stond al gepland in 2011. In 2012 werd NMBS Europe als eerste aangesloten. Eind 2012 werd ook NS International even aangesloten, maar toen raakte de aansluiting op het systeem overbelast. Daarop werd nsinternational.nl weer losgekoppeld van het NVS. Nu NS International weer aangekopeld is op het NVS, moeten de prijsverschillen tussen NS International en DB tot het verleden behoren.

De afgelopen maanden is er ook een aantal andere kleine verbeteringen doorgevoerd op de website van NS International. In het verleden moesten alle reizigers binnen een boeking dezelfde kortingskaarten hebben. Ook waren bepaalde leeftijdcombinaties niet in één boeking mogelijk. Dat kan nu wel.