X

Goedkope treinkaartjes december 2017

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in december hebben we alle voordelige treinkaartjes weer op een rij gezet. 

1. Dagretour + Snack bij Bakker Bart
Het dagretour met snack bij Bakker Bart is ook deze maand nog verkrijgbaar voor 19 euro. Je kunt met dit treinkaartje reizen tussen twee steden naar keuze. Het treinkaartje kun je in de NS-app tonen of uitprinten. Deze actie is alleen te koop bij de Spoordeelwinkel. Doordeweeks mag je alleen na 9:00 uur op pad.
Koop nu.
2. NS Seizoensretour: € 11 euro per kaartje
Reis drie weekenden in drie verschillende seizoenen met de trein voor € 33. Omgerekend dus € 11 per ticket. Wil je eerste klas reizen? Dat kan voor € 42, dus € 14 euro per kaartje. Laatste kans: het NS Seizoensretour is alleen in december nog te koop. Het eerste treinkaartje moet ook op een zaterdag of zondag in december gebruikt worden.
3. 1e klas Weekenddagretour: € 19
Maak een 1e klas treinreis in het weekend (dagretour, dus op dezelfde dag heen en terug tussen twee stations naar keuze) voor slechts 19 euro. Dat betaal je normaal bij de Spoordeelwinkel voor een 2e klas retourtje. Je kunt t/m 28 januari 2018 reizen op een zaterdag of zondag. Koop deze treinpakker.

4. NS Wintertoer € 29
Na het succes van de NS Zomertoer, komt NS nu ook met een NS Wintertoer! Voor 29 euro reis je met z’n tweëen tussen twee stations naar keuze. Dat komt dus neer op 14,50 euro per persoon. Alleen geldig na 9:00 uur, en alleen doordeweeks. Wil je in het weekend reizen? Dan betaal je per persoon 5 euro extra. De NS Wintertoer maakt deel uit van de Treinpakkers en kun je hier kopen!

5. Enkele reis vanaf € 11,50
Reis je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan kun je ook deze maand bij VakantieVeilingen weer twee enkele reizen kopen. De prijs is nu 23 euro voor beide kaartjes. Dat is dus 11,50 euro per enkele reis. Per enkeltje kun je het traject kiezen en de reizigersgegevens invullen. De kaartjes zijn te gebruiken t/m 28 februari 2018.

6. Blokker treinkaartjes
Blokker verkoopt treinkaartjes! Maar eigenlijk lijkt de Blokker actie deze keer erg veel op de NS Wintertoer. Alleen de reisperiode is korter, en doordeweeks geldt er ook een beperking in de avondspits. Bovendien is de Blokker actie niet beschikbaar in 1e klas variant. Enige voordelen van het Blokker treinkaartje: je mag ook in het weekend reizen, en je krijg een wegwerpkaartje. Het betreft een Dal Dagkaart.

7. Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum is voor kinderen misschien wel het leukste museum. Vanaf 19 december kun je zelfs tussen de treinen schaatsen. En kun je gratis schaatsen lenen. Tijdens de kerstvakantie is het Spoorwegmuseum bovendien extra sfeervol tijdens het Winter Station evenement. Voor € 24 reis je met de trein naar het museum en heb je toegang tot het museum.  Kinderen betalen € 11 euro voor een combiticket. Deze actie is alleen te koop via de NS Spoordeelwinkel.

8. NS Dagkaart bij Actie van de Dag
Heb je aan een dagretour niet genoeg en wil je onbeperkt kunnen treinen door Nederland? Dan heb je een NS-dagkaart nodig. Bij Actie van de Dag kun je een NS-Dagkaart nu kopen voor slechts 20,50 euro. Doordeweeks geldig vanaf 9:00 uur. De reis mag plaatsvinden t/m 28 februari 2018. Je kunt de actie hier kopen.

VERLOPEN: Duitsland
Tot en met zondag 10 december kun je bij de Lidl in Duitsland twee treinkaartjes kopen voor € 49,90. Die kun je gebruiken voor een reis binnen Duitsland. Vanuit Nederland is het vaak aantrekkelijker een direct ticket te kopen bij NS International.

Tips voor een dagje uit met korting? Wij hebben de leukste acties voor de kerstvakantie op een rij gezet.

This post was last modified on January 8, 2018, 4:27 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (48)

 • Ik heb een paar maal ondervonden dat het poortje niet openging, als ik uitcheckte met een e-ticket. Gelukkig was er iemand van de informatiepaal, die het poortje voor me opende.

  • De informatiepaal wordt 24 uur per dag bediend. Werd er ook een foutmelding gegeven?

  • Excuus voor de late reactie, dank nog voor het mooie compliment. Is soms een beetje moeilijk om alle reacties goed te volgen.

 • Als je deze acties goed lest zal je zien dat een rolstoel reiziger alweer buiten de boot valt. Acties enkel voor 2 personen, wat nu als ik een begeleider heb ? Een rolstoel reiziger zit in een dubbeldekker al in een klein hoekje naast het toilet maar komt ook moeilijk de trein in. Ik voel mij gepakt daar ik ook volledig tarief met betalen maar op bordes moet staan. En heb je toevallig 1e klas kaartje, dan heb je pech. Met rolstoel kom je nooit in 1e klasse. Het overkwam mij 2x.

  • Ik moet bevestiggen dat de trein nog altijd zeer rolstoelonvriendelijk is. Ik schrok zelfs toen ik de voor rolstoel bedoelde plek zag naast de wc, zeer krap. Enkel de sprinters zijn hier een uitzondering op en veelal op perronhoogte. Helaas is het niet altijd te weten of er zoeen komt niet elke stoptrein is een sprinter. Ik vrees dat de ns hier nooit wat aan zal doen. Het wordt al zo lang beloofd. Ik zou wel eens resultaten willen zien. Ns begin op zijn minst met betere voorlichting over de wel toegankelijke sprinters

  • Je kan het ook positief bekijken: dankzij de begeleidingskaart mag jij altijd al iemand meenemen en hoef jij niet te wachten tot een aanbieding. Ik kan mij voorstellen dat de kwaliteit op het balkon tegen valt. Tegelijkertijd: een 2e klas vervoersbewijs (en officieel 1e klas vervoersbewijs) geeft geen recht op een zitplek. Daar heeft iedereen wel eens last van, maar ik kan mij voorstellen dat mensen in een rolstoel nog wat meer hinder ondervinden, omdat ze ook niet in de dubbeldekker kunnen zitten op de normale plekken als er wel plek is. Het goede nieuws: de nieuwe intercity's die momenteel gebouwd worden krijgen rolstoelplekken echt in de trein, dus hoef je niet meer op het balkon te blijven.

 • wat kunnen we weer lekker klagen tijdens het zoeken naar een goedkoop treinkaartje alsof we het geld er niet voor hebben mensen die klagen zouden verhoging moeten krijgen geen korting haha

 • Hoi,

  Bij die actie van de dag, is dat dan een los kaartje wat opgestuurd wordt of een e-ticket?
  Want dat is wel belangrijk voor mijn reis.

  Bedankt alvast voor het antwoord!

 • Een retourtje inclusief een drankje en hapje bij bakker Bart! Fijne actie, wel jammer dat er geen bakker Bart op het station van Leiden zat!
  Dus was er geen kop koffie bij voor mij...,,

 • Kan man de dagretour-kaartjes ook op het station kopen? We zijn van Kleef en willen graag naar Alkmaar met zo'n kaartje.

 • Is het ook mogelijk, met een dagretour-ticket een stad of zo vroeger uit te stappen en vroeger weer in te stappen? Of zal iemand zeggen, nee, nee, U moet in Alkmaar ingestappt zijn, niet in Amsterdam, want dat staat zo op het kaartje?
  Groetjes + bedankt

  • Alleen op internet te koop, en voor reizen binnen Nederland, dus niet naar Kleve. Je mag de reis onderbreken, mits je op de route blijft. Dus Alkmaar - Arnhem mag je de reis onderbreken in Amsterdam.

 • Zeur niet zo rik wat patrick bedoeld is dat die digitalisering helemaal niet zo'n verbetering is. Vaak kost het veel tijd en het werkt niet altijd en bij fouten is de schade voor jezelf. Omgekeerde bewijslast noemen we dat. De dagkaartjes zijn de enige kaartjes waar je dit risico niet bij loopt. Nadeel is enkel dat je op een station vast kan komen te staan als je net voor vier uur uitstapt. Je kan dan een paar uur niet het station uit. Dat is bijna beangstigend. De ns zou er goed aan doen dingen eenvoudig, toegangkelijk en betrouwbaar te houden, dan worden de treinen na de spits ook eens wat meer gebruikt. Anders gaan we gewoon niet.