fbpx

Goedkope treintickets Frankrijk

05 aug 2009 21:23

Goedkoop met de trein naar Frankrijk, dat kan. Voorwaarde is wel dat u vroeg uw ticket moet boeken. Precies 3 maanden voor vertrekdatum kunnen treintickets worden gekocht. Goedkope treintickets hebben ook een nadeel: ze zijn niet of beperkt inwisselbaar. TGV Europe heeft het grootste aanbod van treinkaartjes naar Frankrijk. NS International is iets gebruiksvriendelijker.

Beschikbaarheid goedkope treintickets Frankrijk
De goedkoopste treintickets, genoemd bij de "vanaf" prijs, hebben doorgaans een zeer lage beschikbaarheid. Dit geldt zeker voor treintickets naar Frankrijk. Wilt u voor dit tarief reizen, dan moet u minimaal 3 maanden van tevoren uw reisdatum weten en direct uw ticket bestellen vanaf de dag dat dit mogelijk is.
3 maanden voor reisdatum komen de tickets beschikbaar voor de verkoop. Op 2 januari kunt u bijvoorbeeld op TGV Europe een treinticket naar Frankrijk kopen voor 2 april. Bij NS International kunt u op 2 januari treintickets tot 1 april kopen. Dit scheelt weliswaar slechts één dag, maar de beschikbaarheid van de goedkoopste tickets is zo laag, dat binnen een dag de meest goedkope treintickets naar Frankrijk al uitverkocht kunnen zijn. Deze spotgoedkope tickets hebben als nadeel dat deze niet geannuleerd kunnen worden, ook omboeken naar een andere trein is niet mogelijk. Als uw treinreis niet doorgaat kunt u eventueel uw ticket nog wel doorverkopen. 

Duurdere treintickets naar Frankrijk
Doorgaans zal uw treinticket naar Frankrijk duurder zijn dan het genoemde "vanaf" tarief. Voordeel is wel dat duurdere tickets vaak ook mogelijkheden bieden om te annuleren of om te boeken. Bij het controleren van de prijzen staat ook vermeld of u het ticket wel of niet kan omboeken. De duurste tickets kunnen tot 1 uur na vertek worden omgeboekt of worden geannuleerd. Er kunnen wel administratiekosten gerekend worden en na vertrektijd wordt soms niet de gehele reissom meer vergoed.

Treintickets boeken: