fbpx

Google en 9292 samen in zee voor ov-advies

27 jan 2012 21:49

Google en 9292 hebben een overeenkomst getekend waardoor klanten hun reis via het openbaar vervoer voortaan via Google Maps kunnen plannen. Dat bevestigt 9292 vrijdagmiddag na berichtgeving hierover op de website Webwereld.

De informatie die 9292 gaat leveren aan Google wordt ´frequent´ ververst, zegt een woordvoerder. Pas later wordt de meeste actuele reisinformatie, inclusief eventuele vertragingen, aan Google Maps toegevoegd. Wanneer de eerste ov-reiziger via de Google-dienst zijn reis kan gaan plannen, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Overigens stelt 9292 binnenkort zijn informatie open voor alle ontwikkelaars van websites en mobiele applicaties. "Hiermee willen we de innovatie op het gebied van informatievoorziening vergroten", legt de woordvoerder uit. Alle Nederlandse ov-bedrijven leveren hun informatie aan 9292.

Google startte in het afgelopen jaar al een samenwerking met de NS en de Amsterdamse GVB. 9292 leverde al langer informatie over haltelocaties en de vertrekstaten per halte aan Google