GreenCityTrip introduceert nachttrein naar Florence, Kopenhagen en Göteborg

GreenCityTrip.nl rijdt vanaf 25 mei naar onder meer Florence, Bologna, Kopenhagen en Göteborg met een rechtstreekse trein uit Amsterdam en Utrecht. In Breda, Rotterdam, Den Haag en Arnhem stopt de trein voortaan niet meer.

Nieuwe bestemmingen

Met de nieuwe bestemmingen biedt de GreenCityTrip nu vijftien bestemmingen aan. De eerste trein vertrok vorig jaar op 15 oktober naar Praag. Toen werd er gestart met zes bestemmingen: Praag, Wenen, Innsbruck, Milaan, Venetië en Verona. “Wij hadden gezonde interesse verwacht, maar dit overstemt al onze verwachtingen. Sommige rijtuigen zijn al ver voor de vertrekdatum volgeboekt”, meldt mede-eigenaar Maarten Bastian in een persbericht.

Andere nieuwe bestemmingen zijn Salzburg, Como, Bolzano, Bologna en Linz. Ook zijn er plannen om vanaf 2023 het netwerk nog verder uit te breiden middels de aanschaf van extra rijtuigen. Daarmee zouden reizigers meer privacy en comfort krijgen.

Concurrentie met luchtvaart

GreenCityTrip heeft de doelstelling om concurrentie aan te kunnen gaan met vliegvakanties. Een 5-daagse treinreis inclusief hotel wordt aangeboden vanaf € 149. De onderneming past principes toe van lowcostairlines: de basis is inbegrepen, alle extra’s niet. Zo moet er worden bijbetaald als je (gegarandeerd) in dezelfde coupé wilt slapen. Ook moet er worden bijbetaald voor beddengoed, ontbijt en ligrijtuig voor vier personen.

Frequenties nachttrein

De frequenties van de nieuwe bestemmingen zijn wisselend. Zo is de trein naar Göteborg alleen te boeken in november. Malmö lijkt op de website niet beschikbaar. Naar Kopenhagen rijdt dezelfde trein als naar Göteborg, en bovendien één rit in juli. Naar Florence zijn er in september en oktober drie ritten beschikbaar.

De treinen rijden enkele keren per maand en bieden plaats aan 700 reizigers. De bestemmingen wisselen per keer. Relatief frequent is de trein naar Praag, die rijdt tot september gemiddeld één keer per maand. Op social media kreeg het bedrijf ook kritiek omdat er reizen geannuleerd worden vanwege corona. GreenCityTrip biedt die reizigers de mogelijkheid om hun ticket te wijzigen naar een andere datum, of ze kunnen desgewenst hun geld terug krijgen.

Treinrondreis.nl

Treinreiziger.nl biedt overigens via Treinrondreis.nl ook treinreizen aan per nachttrein, bijvoorbeeld een stedentrip Wenen. Beddengoed is dan altijd bij de prijs inbegrepen*, net als een klein ontbijt (een broodje met koffie)*, en ook worden reizigers altijd in dezelfde coupé ingedeeld. De Nightjet, die Treinrondreis.nl boekt, biedt momenteel in de ligrijtuigen alleen vierpersoonscoupes aan (GreenCityTrip), waardoor reizigers meer comfort en privacy hebben. GreenCityTrip biedt echter meer directe bestemmingen aan. Bij Treinrondreis moet er bijvoorbeeld bij de Stedentrip Milaan en Stedentrip Verona & Venetië worden overgestapt. De nachttreinen van Nightjet zijn relatief snel vol gereserveerd, maar rijden in de regel dagelijks.

* Niet in het zitrijtuig.

We hebben getracht de informatie objectief te houden. Echter, met Treinrondreis.nl concurreert Treinreiziger.nl met GreenCitytrip. We zijn hierbij dus niet volledig onafhankelijk.

This post was last modified on 24 maart 2022 13:59

Share

Recent Posts

Lastminute naar Parijs? Vanaf Brussel voor maximaal 49 euro

BRUSSEL - De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben woensdag een nieuwe, goedkope treinverbinding geïntroduceerd tussen Brussel…

11 uur terug

NS verkoopt tijdens Spelen twee keer zoveel treintickets als normaal

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen…

12 uur terug

Arriva niet blij met ‘lapwerk’ rond spoor in Groningen: ‘Reiziger de dupe’

Door tweewekelijkse inspecties op het spoor rond station Groningen wordt de dienstregeling voor Arriva-treinen aangepast.…

2 dagen terug

Verzakt spoor tussen Sittard en Maastricht zorgt voor dagenlange hinder

Door zware regenval op zondagochtend is een deel van het spoor tussen Sittard en Maastricht…

3 dagen terug

Fiets mee met de ICE Amsterdam – Frankfurt vanaf 8 augustus

Goed nieuws voor fietsers die graag gebruikmaken van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Vanaf…

4 dagen terug

Amsterdamse tram voortaan door naar Uithoorn

Vanaf zondag 21 juli is het mogelijk om met tram 25 tussen Uithoorn en Amsterdam…

4 dagen terug