fbpx

Trein Praag : al vanaf € 49

Met de trein naar Praag? Dat kan. Met 1 of 2x overstappen ben je in de Tsjechische hoofdstad. NS International en HappyRail verkopen treinkaartjes naar Praag. Flixbus verzorgt een rechtstreekse busdienst Amsterdam – Praag, zie Flixbus.nl.

Zoek treinkaartjes

 • Trein Praag: reis snel via Berlijn
 • Of per trein naar Mannheim/Nürnberg en daarna per IC-Bus
 • Booking.com heeft grootste aanbod hotels Praag
 • Treintickets tot 3 maanden voor vertrek boekbaar
 • Comfortabel met de bus: Flixbus dagelijks tussen Amsterdam en Praag

Treinreis naar Praag

Maak in Nederland gebruik van de Intercity Berlijn. Die trein geeft in Berlijn een ruime aansluiting op de trein naar Praag. Treintickets zijn bij NS verkrijgbaar vanaf € 49 en bij de Tsjechische spoorwegen (cd.cz) vanaf € 59. Het voordeel van de Tsjechische spoorwegen is dat er relatief veel goedkope treinkaartjes beschikbaar zijn. Ook voor lastminutes. Vooral bij de vertrektijd (uit Amsterdam) van 9:00 en 11:00 uur (laatste verbinding) zijn er vaak veel goedkope kaartjes, voor zowel de 1e als 2e klas..

Trein-Bus combi

Behalve de Trein Praag via Berlijn, is er ook de combinatie tussen Trein en Bus. Deze combinatie wordt, als deze gunstig is, aangeboden door NS International. Het eerste deel van de reis is dan per trein naar Mannheim of Nürnberg. Vanuit Mannheim rijdt de IC-Bus van Deutsche Bahn via Nürnberg naar Praag. Deze bussen hebben wifi, ruime stoelen en stopcontacten bij de zitplek. Meer over IC-Bus.

Bus Praag 

Vanuit Amsterdam rijden rechtstreekse bussen naar Praag. Deze verbinding wordt aangeboden door flixbus.nl. Ook de bussen van Flixbus hebben wifi en scoorden in onze bustest goed op comorft. Al vanaf 39 euro zijn er tickets, vaak ook voor lastminutes. Eurolines verzorgt eveneens een rechtstreekse busdienst, die scoorde in onze test echter onvoldoende.

3 gedachten over “Trein Praag : al vanaf € 49”

 1. Maike schreef:

  hallo mijn ouders willen graag met de trein zaterdag eerste klas reizen. Maar we hadden gekeken we kwamen op 600 euro retour uit. Dit moet toch ook goedkoper kunnen. Het gaat om van Zevenaar naar bodemais (duitsland) graag advies om goedkoper te gaan reizen. Bedankt Alvast Maike Rutten

  1. david schreef:

   Kijk eens op bahn.de en dan op sparpreisfinder.

 2. vissers schreef:

  dat kan voor minder-als je vooruit wilt boeken en zeker als je toch al vrij reizen in NL hebt. Koop dan via cd.cz, bvb vanaf Bentheim of Duisburg/Dusseldorf naar Praha (kies eventueel via Cheb), duurt wat langer, bespaart een bende! je hoeft dan enkel nog het stkje grens-die stad bij te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.