fbpx

GroenLinks en SP plaatsen vraagtekens bij ontslagen Strukton

GroenLinks en SP zijn verbaasd over de berichten dat spoorbouwer Strukton zich genoodzaakt ziet 350 banen te gaan schrappen. "Juist op het moment dat Prorail zegt de achterstanden bij het onderhoud en de verbetering van het spoor aan het inlopen is, vliegen ervaren baanwerkers de straat op. Hoe kan dat nu?" vragen de partijen zich af.

"Je zou verwachten dat alle handjes hard nodig zijn om het achterstallig werk gedaan te krijgen", zegt GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent. Zij wil van minister Eurlings weten hoe het kan dat er honderden mensen ontslagen dreigen te worden, terwijl het kabinet in het kader van het crisispakket geld voor de verbetering van het spoor naar voren haalde. "We zullen die vaklui nog hard nodig hebben om ons steeds drukker bezette spoor op orde te houden." Aldus van Gent.

Van Gent heeft samen met SP´er Roemer kamervragen gesteld over de ontslagen bij Structon. De partijen benadrukken dat zij er niet op tegen zijn dat ook andere bedrijven toetreden tot de spoormarkt, maar dat alle bedrijven wel aan dezelfde eisen zouden moeten voldoen. 

Structon geeft aan dat de prijzen voor onderhoudscontracten door het aanbestedingsbeleid van spoorbeheerder ProRail zijn gehalveerd. De vakbond CNV Hout en Bouw plant acties bij ProRail dat ontkent voor de laagste prijs te gaan.