fbpx
Foto: Brenno de Winter

Grote blauwe bord keert terug

18 jul 2017 22:10

Na jaren van afwezigheid keren volgend jaar de grote blauwe borden op Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal terug. Dat heeft de NS dinsdag bekend gemaakt.

Het nostalgische klapperbord wordt in een nieuw jasje gegoten, maar het idee blijft hetzelfd: een centraal punt op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden. Op dit moment wordt gekeken naar de afmeting en de exacte locaties op de stations. Naar verwachting komen reizigers de reisinformatieschermen vanaf 2018 tegen op de vier stations. De verwachting is dat het nieuwe bord wel wat kleiner zal zijn dan de oude variant.

Op Utrecht werd het nostalgische klapperbord in 2011 vervangen door een digitaal bord. Maar ook dat werd na twee jaar alweer verwijderd. De verbouwing van het station was de directe aanleiding. Het was toen nog de vraag of het na de verbouwing terug zou keren. “Maar we gaan ons best doen,” zei een NS-woordvoerder destijds. Het leek er lang op dat de borden toch niet terug zouden keren. Maar daar blijkt nu verandering in te komen.

Ook veel andere Europese stations hebben grote blauwe digitale borden met digitale treininformatie.

7 gedachten aan “Grote blauwe bord keert terug”

 1. F.F.W. Beijerling schreef:

  Goede actie van NS!

 2. Dominic schreef:

  Nou, dat zou eens tijd worden zeg! Overal ter wereld waar je een (groot) treinstation binnenkomt is zo een beetje het eerste wat je ziet een groot bord met vertrektijden, behalve in Nederland. Op Rotterdam CS hangen wel twee enorme schermen waar reclame (waar niemand naar kijkt) op wordt vertoond maar voor de vertrektijden moet je jezelf een nekhernia bezorgen door naar van die kleine schermpjes te kijken. Weliswaar jaren te laat maar toch een goede actie van NS!

 3. J. Struijk schreef:

  Fijn dat NS zelf ook heeft ingezien, dat op de grote stations, grote borden met vertrektijden behoren te hangen. Ik ben groot voorstander hiervan, zie ook maar eens in de buurlanden.

 4. Lieve Lodewyckx schreef:

  Er zijn meerdere stations waar men lang moet zoeken naar informatie over de vertrektijden. Bijvoorbeeld Dordrecht. Wie binnenkomt via de poortjes naast het stationsgebouw zoekt tevergeefs!

 5. Ria. schreef:

  Nou zo zie je maar alle “oude goedwerkende systemen” moet je niet zomaar over boord gooien!!

 6. Ria. schreef:

  Nou zo zie je maar alle “oude goedwerkende systemen” moet je niet zomaar over boord gooien!!

 7. Fred Bergsma schreef:

  Eindelijk, Eindelijk wordt er iemand wakker.

Reacties zijn gesloten.