fbpx

Grote vertragingen bij Kanaaltunnel na evacuatie trein

07 jul 2014 17:19

Honderden reizigers zijn maandag uit de Kanaaltunnel geëvacueerd nadat hun trein was stilgevallen. Dat heeft de Britse nieuwszender Sky News gemeld. De trein was op weg van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Na ongeveer een kwart van de afstand kwam de trein tot stilstand door een probleem met de bovenleiding.

In de shuttle-trein die op weg was van Folkestone in Engeland naar Calais zaten bijna 400 treinreizigers en vier honden. Ongeveer honderd mensen moesten hun auto laten staan op de trein. "We proberen de defecte trein nu uit de tunnel te halen en naar de Franse kant te brengen, zodat de passagiers hun wagen kunnen ophalen,´´ zei een woordvoerder van Eurotunnel, de uitbater van de Kanaaltunnel.

Door de problemen zijn er waarschijnlijk nog de hele dag vertragingen. De treinen onder het Kanaal rijden nog wel, maar kunnen slechts gebruikmaken van één van de twee tunnelbuizen. De dienstregeling van Eurostar, de hogesnelheidstrein tussen Londen, Brussel en Parijs ondervindt ook hinder.

Eurostar besloot diverse treinen te annuleren. Naast de beschadigde bovenleiding was er ook nog eens een seinstoring in Noord-Frankrijk. Acht treinen tussen Londen en Brussel en tussen Londen en Parijs vielen hierdoor uit. Gedupeerden krijgen het aankoopbedrag van hun tickets terug.

Gestrande reizigers klaagden op social media steen en been over de vervoersproblemen. Door de geschrapte treinen konden mensen niet naar de fietsroute van de Tour de France reizen.Naast de uitgevallen ritten kregen ook duizenden treinreizigers te maken met vertragingen die tot wel vier uur konden oplopen. De seinstoring in Frankrijk is inmiddels verholpen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl / Novum