fbpx

Haagse trambestuurder HTM dronken van tram gehaald

13 sep 2012 17:33

UPDATE – De politie heeft woensdag een vermoedelijk dronken trambestuurder in Leidschendam van lijn 2 geplukt. De 37-jarige man reed volgens passagiers onvoorzichtig en onverantwoordelijk door het verkeer en was doorgereden bij een aantal haltes.

Een van de passagiers drukte uiteindelijk op een noodknop, waardoor de tram tot stilstand kwam en de politie werd opgeroepen. De tram kwam stil te staan op de Graaf Willem de Rijkelaan. De politie dacht aanvankelijk dat de trambestuurder onwel was geworden. Ook de GGD werd daarom opgetrommeld. Even later bleek dat de trambestuurder vermoedelijk onder invloed was van alcohol of drugs.

De trambestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een bloedproef moet uitwijzen wat de man precies heeft gebruikt. Het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken.

De directie van stadsvervoerder HTM laat donderdag in een reactie weten het gedrag van de trambestuurder ´volstrekt onacceptabel´ te vinden. Als uit de bloedproeven blijkt dat de bestuurder inderdaad alcohol en drugs heeft gebruikt, wordt hij op staande voet ontslagen, aldus HTM. De bestuurder is geschorst zolang het onderzoek loopt.

Update
De uitslag van de blaastest van de trambestuurder was positief. Hij is zijn rijbewijs kwijt en hij zal hoogstwaarschijnlijk ontslagen worden.