fbpx

Heerlen krijgt tijdelijk station in kantoorgebouw

06 mrt 2012 15:05

Een tijdelijk station in leegstaande kantoorgebouwen. Dat was het idee van de opdrachtgever de gemeente Heerlen, Prorail en studioSK, onderdeel van Movares. De verbouwing start 9 maart 2012 en het tijdelijke station is in het najaar van 2012 klaar. Van 2012 tot 2018 zal het worden gebruikt als vervanger van het huidige station.

Het ontwerp is in opdracht van ProRail en de gemeente Heerlen gemaakt door Movarest. Het tijdelijke station wordt gerealiseerd naast de bouwlocatie van het Maankwartier, in kantoren aan de Parallelweg. “Dit zorgt voor een win-win situatie: het Maankwartier behoudt de stationsfunctie en de leegstaande kantoren krijgen een nieuwe functie,” aldus architect Tjerk van de Lune van studioSK. Het Maankwartier, naar een idee van grondlegger Michel Huisman, wordt een kleine stad in een stad met een onder andere winkels, een hotel en kantoren.

Bij dit project is gewerkt met het Bouw Informatie Model een systematiek waarin alle informatie over de bouw en constructie wordt vastgelegd in een 3D model en projectdatabase.

Foto en tekst: Movares