fbpx

Hele week geen treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg wegens asbest

05 feb 2024 13:53

Het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg ligt tot en met vrijdagavond stil, zo meldt ProRail. De spoorbeheerder laat weten dat er op het traject geen treinen kunnen rijden omdat er asbest op het spoor terecht is gekomen na een grote brand op een industrieterrein in Vroomshoop. De schoonmaak daarvan neemt meer tijd in beslag dan in eerste instantie werd gedacht.

De asbest is over een afstand van 240 meter op het spoor beland. De komende dagen wordt door specialisten “hard gewerkt” om dit op te ruimen. Terwijl dat gebeurt, kunnen er geen treinen rijden. Ook is het station van Vroomshoop onbereikbaar. “We betreuren de overlast voor reizigers”, aldus ProRail.

Stopbussen

Vervoerder Arriva, die normaal gesproken op het traject rijdt, zet de hele week stopbussen in. Reizigers wordt aangeraden hun reis kort voor vertrek te plannen, zodat ze het meest actuele reisadvies krijgen. Voor omwonenden heeft de brand en het neergekomen asbest vervelende gevolgen: buitenspelen en uit de moestuin eten wordt afgeraden, aangeraden wordt ramen en deuren zo veel mogelijk dicht te houden en schoenen buiten te laten staan en met water schoon te maken, zodat niet op die manier asbestdeeltjes het huis binnenkomen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
10 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
4 maanden geleden

Oei

Dries Molenaar
4 maanden geleden

Moeten ze nu met hand overal de stukjes van de gesprongen platen op gaan rapen? Het is toch eigenlijk lachwekkend.
Doe dan eerste even het spoor.

Tim H
4 maanden geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Dit kan inderdaad alleen in Nederland.

Baardstaart
4 maanden geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Hoe vervelend de spooroverlast ook is voor de reizigers wil ik hier wel een aantal zaken bij aantekenen. Dit is de rustigste treinlijn in Nederland is en bus vervanging is hier niet het grootste probleem. Uiteraard wel irritant voor de reiziger en weer de zoveelste spoorprobleem. Het is niet een drukke IC lijn. Als je daar zou wonen zou je willen dat jouw huis, straat etc als eerste wordt gedaan, ook als je dagelijks van het spoor gebruik maakt en nu moet bussen. Voor de rest ken ik de actuele situatie niet, maar dat er vervelende keuzes gemaakt moeten worden is duidelijk.

Bert Sitters
4 maanden geleden

Busje komt zo!

Tim H
4 maanden geleden

Inmiddels heeft ProRail de bekende salami al weer uit de koelkast gehaald: t/m vrijdag is inmiddels al t/m zondag.

Lau
4 maanden geleden
Antwoord aan  Tim H

En de salami wordt nog pittiger, inmiddels al uitloop tot en met vrijdag 16 februari. Maar ik heb begrepen dat het mogelijk nog langer kan duren om alle asbest op te ruimen.

Baardstaart
4 maanden geleden
Antwoord aan  Lau

Las het verhaal op treinenweb en ik begin me met dat verhaal af te vragen of ze niet langzamerhand in een angstpsychose beland zijn door het spoor, bielzen en balast compleet te vervangen. En als het echt nodig is zou dit ook betekenen dat heel de wijk ook compleet gesaneerd moet worden en dat wordt een zeer hoge kostenpost.

Martijn
4 maanden geleden

Inmiddels duidelijk dat 120 meter spoor geheel vervangen moet worden, omdat ze de asbestresten anders niet weg krijgen.
En laat dit nou net op het enige stukje dubbelspoor van deze spoorlijn zijn, waardoor totaal 240 meter geheel vervangen moet worden…

Baardstaart
4 maanden geleden

https://www.treinenweb.nl/nieuws/10434/tot-16-februari-geen-treinen-tussen-almelo-en-marienberg-vanwege-asbestreiniging-en-vernieuwing-van-het-spoor.html

Tsjeee…. Dus er moet dus naast het normale asbestwerk ook heel het spoor en balast vervangen worden en hierdoor zullen ze nog tot 16 februari bezig zijn. Als ze dat moeten gaan doen, moeten ze de grond in heel die wijk ook compleet moeten gaan saneren. Sorry ik weet niet wat ik hiervan moet denken, maar de vraag die gesteld kan worden is of men niet aan het doorslaan is…