fbpx

Hoogtepunten van Noorwegen per trein

Met de trein, boot en bus door Noorwegen. Geniet van de prachtige Noorse fjorden, gletsjers en bergen. NoSun biedt een treinvakantie door Noorwegen waarin in 8 dagen de hoogtepunten van Noorwegen worden aangedaan.

Flåm
Als het om de hoogtepunten van Noorwegen gaat, gaat het zeker ook Flåm. Flåm ligt aan de Aurlandsfjord, de buurman van de Nærøyfjord. Nærøyfjord staat sinds 2005 op de UNESCO werelderfgoedlijst als cultuurlandschap dat bewaard moet blijven. Tijdens de acht daagse reis wordt het traject Flåm – Myrdal per trein afgelegt. Met een hellingspercentage van 185 is dit de steilste normaalspoorlijn van Europa. De treinreis van  Flåm – Myrdal duurt een uur kan genoten worden van een indrukwekkend uitzicht. De lijn loopt 866 meter boven de zeespiegel.

Oslo, Bergen, Stavanger
Tijdens de 8 daagse reis wordt niet alleen per trein gereisd, maar ook per boot. Zo De expressboot neemt je mee langs de westkust van Bergen naar Stavanger. Tijdens wordt de stad Bergen aangedaan, en gaat de reis vervolgend per boottocht van vier uur  door richting Stavanger. Stavanger is de op vier na grootste stad van Noorwegen en heeft een mooie collectie gevelhuizen, met kinderkoppen bestraatte straatjes, kronkelende steegjes en drukke marktpleinen.
Vanuit Stavanger gaat de reis naar Kristiansand, om vervolgens te eindigen in Oslo. Tijdens de 8 daagse reis is er genoeg tijd om diverse plaatsjes te bezoeken.

Deze 8-daagse treinreis is inclusief hotels te boeken vanaf 1099 euro.

Meer over deze reis:

Meer over treinreizen in Noorwegen: